Gavo vertingų pamokų

21-erių Daina (vardas pakeistas, tikrasis redakcijai žinomas) teigė šiais metais supratusi daug jai, kaip asmenybei, svarbių dalykų, o dalis jų merginą netgi įkvėpė siekti naujų tikslų.

„Iš tikrųjų, dažnai apie tai nesusimąstau, tačiau, kai teko pagalvoti, kaip atsakyti į šį klausimą, supratau, kad 2023-ieji metai man buvo ypatingi visomis prasmėmis. Kovojant su kilusiais iššūkiais, teko daug išmokti ir suprasti apie save bei savo aplinką. Užsiimant mėgstamomis veiklomis – patyriau daug laimės, įgavau daugiau pasitikėjimo savimi. Apskritai, manau, išmokau vertinti savo laiką ir supratau, kam ir dėl ko jį noriu skirti“, – dalijosi Daina.

Mergina pridūrė, kad tai – itin vertingos pamokos.

„Buvo ir sunkių momentų, bet, nors ir gali skambėti banaliai, džiaugiuosi visomis savo patirtimis – ir džiugiomis, ir liūdnesnėmis. Turėjau ir momentų, kai viskas, ką dariau, tarsi slydo iš rankų, bet, manau, kad visa tai įvertinau ir supratau, kiek daug stiprybės man tai suteikė. Tai irgi yra vienas iš dalykų, kurį galėčiau įvardinti kaip didelę šių metų dovaną man“, – atviravo ji.

Moteris svajoja

Savo didžiausius šių metų norus ir siekius Daina sugalvojo 2022-ųjų pabaigoje, nors, kaip teigė ji pati, anksčiau tokios praktikos dar nebuvo bandžiusi.

„Ilgą laiką to nedariau ir galvojau, kad esu vienas tų žmonių, kuriems tam tikros ribos, tai yra įsipareigojimas kažką padaryti, pavyzdžiui, per mėnesį ar metus – man nepatinka, tačiau pernai šią praktiką išbandžiau ir pamėginau užrašinėje surašyti savo didžiausius siekius 2023-iems metams. Dabar, pažiūrėjus į anksčiau įvardytus tikslus, norisi tik šypsotis ir džiaugtis, kad dalis mažų svajonių pavirto realybe, o kai kurie dalykai šiandien man atrodo mažiau reikšmingi nei prieš metus. Man tai rodo, kad keičiuosi ir augu kaip asmenybė“, – kalbėjo Daina.

Svajones kitiems metams mergina teigė jau taip pat turinti.

„Esu žmogus, turintis didelių tikslų ir svajonių, ir viduje nuolat girdžiu balsą, raginantį ne tik svajoti, bet ir veikti, tad tikiuosi, kad šiais metais nepamesiu savo vidinio užsidegimo ir drąsos to siekti“, – teigė Daina.

Beje, jos norai nėra tik apie ją.

„Natūralu, kad labai stipriai trokštu savo artimųjų ir mylimų žmonių laimės. Man tai yra nemažiau svarbu nei mano pačios gerovė, kurią kuriu pati. Žinoma, manau, kad labai svarbu yra ne tik galvoti, bet ir kažką dėl to daryti, tad kitais metais stengsiuosi skirti daugiau dėmesio ir šilumos savo artimiesiems bei atrasti daugiau laiko malonioms akimirkoms drauge“, – teigė Daina.

Metai buvo labai neramūs

Savo 2023-ųjų patirtimis pasidalijo ir Karina (vardas pakeistas, tikrasis redakcijai žinomas), kuri teigė, kad šie metai buvo kupini savęs išbandymo ir pažinimo neįprastose aplinkose.

„2023-iesiems linkėjau sau kelionių, naujų įspūdžių. Jų buvo su kaupu“, – teigė ji.

Išsipildę norai merginai atnešė ir nelengvų iššūkių.

„Vasarą teko svečiuotis Amerikoje su Work&Travel programa. Buvo tikrai labai daug iššūkių – ir kultūrinis šokas, ir artimųjų ilgesys, tačiau laikas bėga labai greitai, tad net nepajutau, kaip grįžau į Lietuvą ir liko tik labai geri prisiminimai“, – dalijosi Karina.

Lagaminas

Tiesa, šie metai ją privertė susimąstyti ir apie kitus dalykus.

„Man šie metai buvo labai neramūs. Kylantys karai privertė susimąstyti, kad didžiausias dovanas jau turiu – laisvę, sveikus mylimus žmones, maisto, stogą virš galvos. Labai tai vertinu“, – tvirtino jaunuolė.

O štai 2024 metus Karina teigė planuojanti skirti profesiniam tobulėjimui ir kitų, nemažiau svarbių tikslų siekimui – ji pažadėjo sau išsilaikyti vairuotojo teises.

„Manau, kad jau pats laikas, o, kalbant bendrai, kažko labai keisti neplanuoju, tik linkiu sau nepamiršti, kad man tik 21-eri ir, kad reikia iš gyvenimo imti įspūdžius su kaupu. Taip pat, noriu mažiau laiko leisti prie telefono ir skaityti daugiau knygų“, – teigė Karina.

Skaito knygą

2023-ieji – reikšmingų pokyčių metai

Įspūdžių kupinus metus apturėjo ir jaunuolė Greta (vardas pakeistas, tikrasis redakcijai žinomas). Kaip teigė pati mergina, 2023-ieji jai buvo didelių ir reikšmingų pokyčių metai. Apie juos Greta sutiko papasakoti plačiau.

„Pasikeitė daug dalykų – naujas darbas, veiklos, naujos galimybės ir potyriai. Taip pat, prie pokyčių prisidėjo ženkliai padidėjęs užimtumas. Būtent pastarasis dalykas sukėlė daug iššūkių kasdienybėje: teko susidėlioti prioritetus, išmokti planuoti laiką, suvokti, kaip svarbu skirti tiek laiko sau, tiek neužmiršti susimatyti su draugais, artimaisiais“, – pasakojo jaunuolė.

Asociatyvi nuotrauka

Ji pridūrė, kad, nors realizuoti save jai yra svarbu, vis dėlto, teko suprasti, kad netausojant savęs, neskiriant pakankamai laiko poilsiui, bendravimui su kitais žmonėmis – sumažėja ne tik produktyvumas, bet ir gresia kitų rimtų problemų augimas.

„Vieną dieną galima prieiti pavojingą tašką, kada norėsis viską mesti, todėl svarbiausia šių metų išvada – nepamiršti pailsėti“, – teigė Greta.

Būtent su šiais metais padarytomis išvadomis ir išmoktomis pamokomis yra susiję ir ateinančių metų merginos tikslai.

„Pagrindinis planas – atrasti veiklas, kurios leis atsipalaiduoti ir pasimėgauti laiku, kadangi tai yra labai svarbu. Pradžia jau padaryta, tad dabar planuoju tai tęsti ir kitais metais bei, žinoma, pasistengti daugiau laiko skirti kitiems“, – dalijosi Greta.

Emocinių lūžių – neišvengė

Kiekvieni metai mums padovanoja kažką naujo, tačiau, kaip teigė jaunuolė Greta, išskirti vieną vienintelį dalyką, kuris ją šiemet pradžiugino labiausiai – būtų sudėtinga.

„Šie metai atnešė daug nuostabių patirčių. Manau, labiausiai įsiminė kelionės. Pirmą kartą gyvenime teko keliauti visiškai vienai, viską susiorganizuoti parčiai, tačiau tai buvo pats nuostabiausias išlipimas iš komforto zonos“, – pasakojo mergina.

Pasak jos, šiais metais pavyko išpildyti ir dar vieną svajonę.

„Pagaliau pavyko išvykti į praėjusiais metais nepavykusią kelionę po kalnus. Supratau, kad kalnai, jų ramybė – tai vieta, kuri mane nuteikia labai teigiamai. Kiekviena diena buvo tokia, kuri nenorėjau, kad baigtųsi, o kiekvieną rytą matomas kalnų vaizdinys buvo pats gražiausias“, – įspūdžiais dalijosi Greta.

Zakopanė

Nors džiugių momentų šiais metais Gretos gyvenime netrūko, vis dėlto, emocinių lūžių išvengti jaunuolei taip pat nepavyko.

„Tikrai buvo tokių momentų, kai atrodė, kad visko jau per daug, o jėgų ir laiko – per mažai. Norėjosi imti ir viską mesti, tačiau, tokiais atvejais, dažniausiai pavyksta daugiausiai išmokti, sužinoti, labiau save pažinti. Supratau, kad negaliu sustoti dar tik įpusėjusi, negaliu visko mesti, nes jau kitą akimirką to pasigailėsiu, todėl teko suimti save į rankas“, – pasakojo Greta.

Ji pripažino, kad tikisi, jog kiti metai bus ramesni, tačiau kupini ne mažiau naujų atradimų.

„Vienas iš mano norų kitiems metams – labiau planuoti finansus ir, bent jau vasaros laikotarpiu, susiorganizuoti atostogas, per kurias turėčiau galimybę atstatyti savo jėgas ir pasisemti naujų patirčių“, – vylėsi jaunuolė.

Linkime, kad 2024-ieji būtų ypatingi visomis prasmėmis ir, kad didžiausių tikslų sąraše nugultų ne tik profesiniai siekiai, bet ir kiti dalykai, lemiantys jūsų savijautą bei emocinę būklę, kuri – didžiausias ir svarbiausias mūsų visų turtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją