Japonija vėl pirmauja perdirbimo srityje. Jie ne tik garsėja kaip technologijų lyderiai, bet ir yra pasiryžę pirmauti perdirbimo srityje. 2024 m. balandžio mėn. pietvakarinėje Kagošimos prefektūroje įsikūrusi bendrovė „Unicharm“ pristatė iš perdirbtų medžiagų pagamintas sauskelnes vaikams ir suaugusiesiems ir pateikė jas į reguliarią prekybą.

Jei mintis apie perdirbtų sauskelnių naudojimą kelia nerimą, paguodžia tai, kad už jų gamybą atsakinga bendrovė, prieš parduodama jas parduotuvėse, įdiegė griežtą valymo procesą. Šis perdirbimo būdas vadinamas „horizontaliuoju“, nes galutiniai gaminiai yra identiški originalioms sauskelnėms, o ne transformuojami į kitus gaminius.

Perdirbimo procesas prasideda nuo panaudotų vienkartinių sauskelnių dehidratacijos. Tada sauskelnės susmulkinamos į mažesnius gabalėlius ir nuplaunamos, kad būtų pašalintos visos priemaišos. Po to medžiagos atskiriamos ir apdorojamos unikaliu ozonu, kad gaminiai būtų sterilizuoti, išbalinti ir dezodoruoti. Taip užtikrinama, kad medžiaga grąžinama į saugią ir higienišką būseną. 42 kūdikių sauskelnių pakuotė kainuoja 1 078 jenas (6,56 euro), todėl tėvams jos yra prieinamas ir ekologiškas pasirinkimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją