Kaip anksčiau Delfi teigė psichologė Vitalija Mikutaitienė, „panikos ataka – tai stipraus nerimo epizodas, kai organizme įsijungia „kovok arba bėk“ būsena, nors realios grėsmės nėra. Žmogus dažniausiai pajunta padažnėjusį širdies ritmą, krūtinės spaudimą, galvos svaigimą, oro trūkumą, dusimą, nemalonų pojūtį pilve, galūnių tirpimą, šalčio ar karščio pylimą, atrodo, kad aplinka išplaukia (derealizacija), žmogus savęs tarsi nejaučia (depersonalizacija).“

Panikos atakas yra išgyvenusi ir I. Zasimauskaitė. Viena iš jų taip išgąsdino moterį, kad jai teko prašyti Dievo pagalbos bei duoti pažadą, kurio ji laikosi iki šiol.

„Atsiguliau į lovą, užsiklojau kaldra ir sakau: „Dieve, jei tu esi, prašau išgelbėk mano gyvybę ir aš tau prisiekiu, kad aš kitą dieną metu rūkyti.“ Bet taip labai rimtai pasakiau, kaip labai tikintis žmogus“,– apie patirtą panikos ataką pasakojo laidos pašnekovė.

Nuo tos dienos I. Zasimauskaitė visiškai atsisakė rūkymo, po to praėjo jau apie 10 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją