Žurnalistė Kristina Pocytė-Medutė kartu su V. Matoniu apsilankė grotų pastate, kuriame galima išvysti visas į unitazą Vilniaus gyventojų nuleistas šiukšles.

„Kaip matote, čia rasite ko norite, ir ko nenorite: ir popieriai, ir šiukšlės, plastikai. Mes tokių atliekų per metus išvežame apie 100 000 tonų“, – teigia V. Matonis.

Paklaustas, kokia į nuotekų valyklą patekusi šiukšlė sukėlė didžiausią nuostabą, vyras šypteli: „turėjome kilimo gabalą nemažą“.

Viktoras Matonis

Kokių atliekų nuleisti į unitazą nereikėtų?

Atliekų konteineryje galima pastebėti sauskelnių, prezervatyvų, maisto atliekų. Visų šių šiukšlių nuleisti į unitazą negalima. Taip pat į nuotekų valyklą neturėtų patekti riebalai. Visas taisykles galite rasti čia:

Atliekas rūšiuokime ir pašalinkime atsakingai, nes tik tokiu būdu galime užtikrinti efektyvų jų surinkimą, perdirbimą bei utilizavimą ir prisidėti prie švarios aplinkos palaikymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją