Pasakė, ką jų gyvenime reiškia meilė

Artėjant Valentino dienai, „Mano poveikio“ žurnalistės gyventojų teiravosi, kaip jie mini ir ar apskritai mini šią įsimylėjėlių šventę? Dalis jų – šventės teigė per daug nesureikšminantys, o tą lemia tam tikros ir gana skirtingos priežastys.

„Mano manymu, tai yra šilumos ir meilės diena. Jeigu turėčiau santykius – tikrai švęsčiau“, – dalijosi mergina.

Ji taip pat pasakė, kuo meilė, kaip jausmas, yra svarbus jos gyvenime.

„Tai toks dalykas, kuris gali papildyti žmogaus gyvenimą ir padaryti jį pilnesniu. Plius, čia tokia papildoma energija žmogui“, – teigė mergina.

Kita jaunuolė pripažino, kad minint Valentino dieną, jos manymu, šiandien per daug dėmesio yra skiriama ne tam, kam reikėtų.

„Mano nuomone, tai truputėlį komerciška šventė. Su draugu paminime, bet, dažniausiai, nėra kažkokios pompastikos“, – teigė ji.

Paklausta, ką jos gyvenime reiškia meilė, jei meilės dienai prioriteto teikti nesinori mergina – pasidalijo itin nuoširdžiu atsakymu.

„Man tai yra apie nuoširdumą. Reikia būti nuoširdžiam sau ir tada su kitu komunikuoti apie tai nuoširdžiai. Jeigu vertybės sutampa – tada apie tai yra meilė“, – tvirtino ji.

Merginai antrino ir kita gatvėje kalbinta pašnekovė.

„Tai yra labai svarbus dalykas tam, kad nesijaustum vienišas, nes nuo to prasideda labai daug problemų ir su psichine sveikata. O šiaip – jaukumas, atvirumas vienas kitam“, – teigė ji.

Meilė – slypi visur

Meilė – ne tik mūsų širdis, bet ir sielas suvirpinantis jausmas, apimantis daugybę dalykų mūsų gyvenimuose. Gatvėje kalbintas pašnekovas teigė, kad šiam jausmui jis teikia kone didžiausią prioritetą.

„Norėtųsi jausmus tik išgryninti, kad jie būtų aukšti ir taurūs“, – tvirtino jis.

Be to, pašnekovas atkreipė dėmesį į tai, kad meilė – slypi visur, tik, jo manymu, žmonės dažnai to nesupranta ar tiesiog nepastebi.

„Aš jaučiu, kad meilė slepiasi už visko, tik gal mes tą ribotai suvokiame. Pagrindinis žmonių variklis turbūt yra meilė, tik mes kažkaip iškraipytai gal ją suprantame, ribotai, per mūsų visokius ego sluoksnius, norus, lūkesčius, bet už to, matomai, yra pagrindas ta meilė. Tai yra ta jėga, kuri veda mus į priekį“, – kalbėjo jis.

Valentino diena mieste

Pašnekovai taip pat pasidalijo, kas, jų manymu, padeda išlaikyti darnius ir laimę teikiančius santykius su kitu žmogumi.

„Laisvė“, – teigė vienas jų.

„Nuoširdumas, atvirumas. Atvirumas gal pirmoje vietoje“, – dalijosi pašnekovė.

„Atvirumas ir tiesos pasakymas“, – antrino kita.

Jausmai – ateina į mūsų gyvenimą netikėtai, tačiau būtent jie turi didžiulę reikšmę mūsų emocinei ir psichinei sveikatai. Nepamirškime, kad, visų pirma, meilė – prasideda nuo meilės, dėmesio ir rūpestingumo sau, o tik tada ja galime dalintis ir su kitais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją