Šiuo metu yra laukiama tyrimo, kuris padėtų įvertinti, kiek globalinis atšilimas padidino tokios karščio bangos tikimybę. Yra žinoma, kad dėl klimato kaitos karščio bangos visame pasaulyje tampa vis karštesnės, ilgesnės ir dažnesnės.

Pasak šaltinio, dėl žmogaus veiklos vidutinė temperatūra pasaulyje pakilo maždaug 1,1 °C, lyginant su ikipramoninio laikotarpio temperatūra. Žinoma, temperatūra įvairiais metais buvo skirtinga, tačiau padidėjusi vidutinė temperatūra rodo, kad dabar ekstremalios temperatūros svyruoja ties didesne baze.

Tai ypač pasakytina apie Europą, kuri yra sparčiausiai šiltėjantis pasaulio žemynas ir sušilo beveik dvigubai daugiau nei vidutiniškai pasaulyje.

Gaisrai Graikijoje

Jungtinių Tautų orų ir klimato tarnybos, Pasaulinės meteorologijos organizacijos, duomenimis, Europoje temperatūra yra maždaug 2,3 C aukštesnė už priešindustrinio laikotarpio lygį, todėl Europoje gerokai mažiau ekstremalaus šalčio ir daugiau ekstremalaus karščio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją