Šis miestas prisijungė prie Londono, kuris yra kitas Jungtinės Karalystės pretendentas į šį renginį, anksčiau vadintą gėjų olimpinėmis žaidynėmis, pernai surengtą Honkonge ir Gvadalacharoje.

Gėjų žaidynių federacija (FGG) paskelbė ilgąjį miestų, galinčių surengti savaitės trukmės sporto ir kultūros renginį, sąrašą.

Nugalėtojas bus paskelbtas 2025 metų lapkričio mėnesį.

Dabar kiekvienas miestas turi per dvejus metus parengti paraišką, kurioje būtų išsamiai aprašytos planuojamos sporto šakos, planuojami naudoti objektai ir finansavimo būdai.

Gėjų žaidynes sugalvojo JAV olimpinis dešimtkovininkas Tomas Waddellas, kuris norėjo pasidalyti žaidynių dvasia su savo bendruomene. Pirmą kartą žaidynės buvo surengtos 1982 m. San Franciske, o vėliau jos vyko Vankuveryje, Niujorke, Amsterdame, Sidnėjuje, Čikagoje, Kelne, Klivlande ir Akrone, Paryžiuje, Honkonge ir Gvadalacharoje,

Kitos gėjų žaidynės vyks 2026 m. Valensijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)