„Smurto yra visokių formų: ir psichologinis, ir finansinis, ir fizinis. Tai aš patyriau visas šias formas“,– sako V.Paltanavičienė.

Kai vaikai paaugo, moteriai prieš juos buvo gėda: „Tu vaikštai namie, tu esi daiktas. Tu esi tarnaitė. Tu neturi žodžio, nes bijai fizinio smurto“.

Dažnai yra manoma, kad smurtas šeimoje vyksta vienam iš partnerių vartojant alkoholį ar narkotines medžiagas. V.Paltanavičienės šeimoje viskas buvo kitaip: „Tas įdomus dalykas, kad viskas vykdavo, kada jis yra blaivus. Niekada nebuvo, kad jis, sakykime, išgėręs būtų“.

Moteris sako, kad vyras staiga pasikeisdavo: „Akys pajuoduoja, prakaitas žliaugia ir tu nežinai kaip baigsis, nes jis užsiveda ir negali sustoti. Va čia tas yra baisiausia“.

Tai yra dar vienas įrodymas, kad net ir tobulai atrodančiose šeimose gali nutikti visko. Internete demonstruojamas gyvenimas dažnai neatspindi skaudžios realybės. Jokia smurto forma nėra pateisinima. Jei patiriate psichologinį, fizinį ar finansinį smurtą, nedelsiant kreipkitės pagalbos, pasikalbėkite apie tai su artimaisiais, draugais arba kreipkitės tiesiai į specialistus. Jūs esate ne vieni!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją