2021 m. ES vidurinio ugdymo bendrojo lavinimo ir profesinio mokymo įstaigose anglų kalba buvo dažniausiai mokoma užsienio kalba, atitinkamai – 96,8 proc. ir 78,6 proc. mokinių.

Pagal bendrąjį ugdymą antroje vietoje buvo ispanų kalba (26,8 proc.), antroje - prancūzų (22,3 proc.), trečioje - vokiečių (21,8 proc.) ir ketvirtoje - italų (3,2 proc.). Rusų kalba buvo dažniausiai mokoma ypač Estijoje (66 proc.) ir Latvijoje (59 proc.), po to Lietuvoje (28 proc.) ir Bulgarijoje (25 proc.).

Eurostat grafikas

Profesiniame mokyme antroje vietoje buvo vokiečių kalba (17,9 proc.), po jos - prancūzų (16,4 proc.), ispanų (7,0 proc.) ir rusų (2,2 proc.). Šiuo atveju rusų kalbos daugiausia mokėsi Latvijoje (42 proc.), Bulgarijoje (30 proc.) ir Kipre (15 proc.).

Mokėti užsienio kalbų yra labai svarbu, tačiau nereiktų pamišti savo gimtosios kalbos. Kasmet po lietuvių kalbos egzaminų ekspertai diskutuoja, kas trukdo mums gerai mokėti savo kalbą. Viena iš prielaidų – vis daugiau jaunimo nuo mažų dienų žiūri daugiau angliško vaizdo turinio nei lietuviško. Todėl be tikrai naudingos ir svarbios anglų kalbos mokėjimo, reiktų daug dėmesio skirti ir savo kalbai – lietuvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją