Kaip teigia E. Straleckaitė-Domarkienė, didžiausia problema, kad visą gyvenimą ji be galo daug sportuoja. „Aš būdavo keliuosi, pavyzdžiui, 6 ryto, prieš mokyklą, bėgu 16km krosą. Iki tiek, kad žinai bėgi, ryte labai negerai taip daryt, ir biškį supykina, biškį paleidžia vidurius, bet grįžti ir jau gerai“, – apie įtemptą režimą pasakoja žinoma šokėja.

Dar besimokydama 11–12 klasėje, E. Straleckaitė-Domarkienė dieną pradėdavo 6 valandą ryte, o užbaigdavo po vidurnakčio. Į įtemptą dienotvarkę buvo įtraukiamas mokymasis, namų darbų ruošimas, repeticijos su partneriu bei projektui „Šok su manimi“.

Paklausta, kodėl prie viso to ji dar bėgiodavo rytais, žinoma moteris atvira: „Visi klausdavo, kodėl tu tokių apvalių formų kaip šokėja. Taip žmones ir žlugdo“.

Visuomenėje nusistovėję grožio bei išvaizdos standartai dažną priveda prie alinančių dietų, pervargimo, perdėto fizinio aktyvumo. Egzistuojančios normos, kaip turi atrodyti šokėjai ar kita veikla užsiimantys žmonės sukuria įtampą bei perdėtą norą atrodyti būtent taip, kaip norisi kitiems. Visada svarbu atrasti balansą ir siekti būti sveiku, energingu, bet nevarginti savęs drastiškomis priemonėmis, kurios gali sukelti skaudžių pasekmių ateityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją