Anot Užimtumo tarnybos, tarptautinėje programoje dalyvauja nedirbantys ir nesimokantys jauni žmonės. Jiems suteikiamos žinios apie profesinius įgūdžius, būtinus žaliojoje ekonomikoje. Stažuotės vieta parenkama pagal individualius žmogaus pageidavimus ir įmonės poreikius bei atitikimą žaliesiems veiklos principams.

„Rinkoje labai trūksta žaliosios energijos specialistų. Didžiąją dalį žmonių įdarbiname be reikalingos patirties ir apmokome juos patys. Todėl iniciatyva jaunuolius nukreipti žaliosios ekonomikos ir žaliosios energijos link yra itin svarbi“, – sakė stažuotoją priėmusios saulės elektrines planuojančios ir įrenginėjančios įmonės „LinkSun Baltic“ vadovas Donatas Černiauskas.

Didžiuosiuose šalies miestuose vykstantys jaunuoliams skirti mokymai apie žaliąją ekonomiką ir stažuočių programa yra dalis tarptautinio projekto jaunimo užimtumui „INTERCEPT – motIvating mobiliziNg supporTing nEets gReen CarEer PaThway“ (paraiškos numeris 2020-1-0033), finansuojamo EEA ir Norvegijos dotacijų fondo.

Šią veiklą pasirinkę jaunuoliai prisideda prie žaliosios ekonomikos vystymosi, yra puikus pavyzdys, kaip galima prisidėti prie planetos išsaugojimo bei klimato kaitos mažinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją