Nors tai yra oficiali Vatikano pozicija, ne visi kunigai yra tokie atviri šiuo klausimu. LGBT bendruomenė vis dar susiduria su diskriminacija, rašo portalas „My Impact“.

Čekijos Bažnyčia remia LGBT mažumas

Čekijoje iniciatyvą „Vaivorykštės spalvų tikėjimas“ pradėjo 20-metis Tobiáš Frýdl. Pastebėjęs, kad Bažnyčios balsas yra diskriminuojantis ir priešiškas LGBT asmenų atžvilgiu, vyras nusprendė paviešinti tų kunigų ir dvasininkų, kurie teikia paramą ir supratimą vaivorykštės bendruomenei, nuomonę.

Čekijos dvasininkai teigiamai atsiliepė apie projektą. Į pensiją išėjęs Čekoslovakijos husitų bažnyčios vyskupas Štěpánas Klásekas pabrėžė, kad pagal Bibliją svarbiausia yra meilė.

Teologas Mikuláš Vymětal pridūrė, kad yra biblinių priežasčių pripažinti tos pačios lyties asmenų santuokas.

Teigiami balsai sklinda ir iš evangelikų bendruomenės. Pastorius Petras Tureckis pabrėžia, kad Čekijos brolių evangelikų bažnyčia yra labai atvira ir oficialiai laimina homoseksualų sąjungas.

Su tuo susiduriame jau seniai. 2006 m. Sinodo taryba paskelbė išsamius įrašus ir pastabą, kurią parengė iškilūs mūsų teologai. Juose buvo aiškiai pasisakoma už homoseksualus.

Lietuvoje jau daug laiko diskutuojama apie partnerystės įstatymą, kuris leistų įteisinti savo santykius nesusituokus, tai galėtų padaryti ir LGBT bendruomenės nariai, tačiau kol kas sprendimas dėl to nėra priimtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją