Kitąmet Lietuvoje laukia net treji rinkimai: Seimo, prezidento ir Europos Parlamento, tad apie tai, ką daryti, kad jaunimas ateitų prie balsadiežių Delfi laidoje „Iš esmės“ kalbėjo Lietuvos jaunimo organzacijų tarybos prezidentas Umberto Masi.

„Kuo anksčiau žmogus balsuoja, dalyvauja rinkimuose, tuo yra labiau tikėtina, kad jis balsuos ir visoje savo gyvenimo eigoje“, – apie pasiūlytą idėją savivaldos rinkimuose leisti balsuoti nuo 16-os metų, laidoje „Iš esmės“ kalbėjo Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas Umberto Masi.

Balsuoti rinkimuose yra svarbi politinė pareiga, galinti nulemti gyvenimo kokybę šalyje. Tai yra demokratinės visuomenės principas, leidžiantis jaunam žmogui išreikšti savo nuomonę ir turėti įtakos politinei valdžiai. Be to, politiniai sprendimai gali tiesiogiai paveikti jaunuolio ateitį, todėl balsavimas yra galimybė jiems užsitikrinti geresnę ateitį. Taip pat tai skatina socialinę atsakomybę ir politinį švietimą bei padeda didinti politinį įtakos turėjimą jaunimo tarpe.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją