„Man yra diagnozuotas ADHD. Tai yra toks sutrikimas, nežinau kodėl juokiuosi, nežinau, ar tinkamas žodis sutrikimas, disfunkcija. Smegenyse gamina mažiau dopamino. Dopaminas yra pasiekimų, motyvacijos hormonas“, – teigia laidos pašnekovė.

Šio neurologinio sutrikimo požymiai atlikėjai pasireiškė jau vaikystėje.

„Aš negalėdavau, pavyzdžiui, ruošti namų darbų be muzikos ir man mama sakydavo: „išjunk tą muziką, kaip tu ruoši namų darbus“. Žinai, magnetofonas ir garsiai varo. Aš ir dabar, pavyzdžiui, dirbu ir pasileidžiu muziką. Man turi būti daug veiksmų vienu metu ir dabar aš su savo ADHD susigyvenu, iš tikrųjų tik dabar suprantu“, – atvirai pasakoja ji.

Anot V. Vyšniauskaitės, jai prireikė 12 metų, kad suprastų, kodėl visada vėluoja, kodėl taip greitai kinta emocijos, ar kodėl laiku negali pavalgyti.

„Man tokių paprastų dalykų reikėjo išmokti“, – priduria ji.

Esminis dalykas, kurį išskyrė laidos pašnekovė, kad pagaliau ji pradėjo mėgautis procesu, o ne susitelkti į tikslą. Tai paskatino teigiamus pokyčius atlikėjos gyvenime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją