M. Žukauskas pripažįsta – santykiuose buvo daug gražių akimirkų, iš jų išmoko ne vieną svarbų dalyką, tačiau išlaikyti jų nesugebėjo.

„Padariau manau klaidų nefainų. Neatsilaikiau gal, sakykime, tam tikroms pagundoms ir tiek“, – apie skyrybų priežastis atviravo laidos pašnekovas.

Nors pora svarstė, kad galbūt verta išsaugoti santykius, tačiau juos nutraukę suprato, kad šis sprendimas turbūt ir buvo pats tinkamiausias.

„Kiek dabar matau, gal atskirai ir yra geriau. Man svarbiausia, kad toliau išlikome draugais“, – teigia jis.

Markas Žukauskas

Pasak laidos pašnekovo, kito scenarijaus tikėtis buvo sunku, kadangi jiedu draugais buvo net 10 metų.

„Išliko žiauriai didelė pagarba vienas kitam, palaikymas. Ji mane palaiko mano karjeroje, aš ją palaikau“, – sako M. Žukauskas.

Ką apie tai mano ekspertai?

Toks jauno žmogaus pavyzdys įkvepia, kad ne visada santykiai gali baigtis tik blogai, tačiau psichologai prasitaria, kad tai gali įvykti ne visada. Kaip anksčiau buvo rašoma Delfi, išlaikyti santykius galima, jei su buvusiu sieja draugystė, besitęsianti nuo vaikystės ar studijų.

„Su buvusiuoju gali jungti tam tikri įvykiai ir potyriai. Jis gali pažinoti asmenį geriau nei dabartinis partneris. Sunku amžiams išbraukti žmogų iš gyvenimo, jei nepasisekė romantiniai santykiai“, – aiškina psichiatrė dr. Dana Wang.

Tačiau pasak šeimos terapeutės dr. Racine Henry, partnerio draugystė su eks įmanoma tik tada, jei jis nubrėžia aiškias ribas ir gerbia dabartinės meilės jausmus. Ribos reiškia, jog partneris teikia pirmenybę dabartiniams santykiams ir pasako tai buvusiajam aiškiai bei suprantamai. Tik tuomet buvęs partneris gali likti gyvenime nepablogindamas dabartinių santykių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)