Bulgarijoje populiari žiniasklaidos priemonė „Vbox7“ atliko jaunimo šalyje, Sofijoje, apklausą, kurios metu aiškinosi, kaip ir su kuo gyvena jų sostinės studentai ir moksleiviai. Medija surinkta informacija ir išvadomis pasidalijo su Delfi portalu. Teigiama, kad dalis jaunimo Sofijoje gyvena su tėvais, dalis bendrabutyje, kol yra studentai.

Įsigyti nuosavą būstą jauniems bulgarams sostinėje yra labai sudėtinga, todėl populiarėja pasirinkimas nuomotis butus, nepirkti nuosavo būsto. Teigiama, kad kainos sostinėje pernelyg didelės, o nusprendę įsigyti nekilnojamąjį turtą prisipažįsta, kad be tėvų pagalbos to nebūtų padarę.

Apklausa

Apie nuosavo būsto įsigijimą Lenkijos jaunimas taip pat kalba nedrąsiai. Lenkijos žurnalistai taip pat atliko jaunimo apklausą, kurios metu teiravosi, ar šie ketina įsigyti savo būstą, kokiame būste gyvena dabar, ar jiems nėra sunku pragyventi studijų laikotarpiu. Jaunimas teigė, kad jie neturi kito pasirinkimo, kaip tik gyventi nuomojamame būste. Tiesa, nuomos kainos Lenkijoje dar didesnės nei Lietuvoje, todėl lenkams tenka spaustis mažuose būstuose, daugėja vadinamųjų mikro būstų.

Mano poveikis“ taip pat klausė savo skaitytojų, ar studijos sostinėje tampa turtingųjų privilegija. Deja, bet net 74 proc. atsakiusiųjų teigė, kad taip.

Apklausos rezultatai

Tokia situacija, nuomonė, išgyvenimai tarp jaunimo tikrai nestiprina jo noro likti Lietuvoje ir kurti savo tėvynės ateityje. Galbūt ir buvę labai pilietiški ir sąmoningi mokyklose, būsimieji studentai, sunkiai galėdami pragyventi didmiestyje be tėvų pagalvos, gali jaustis atstumti net ir savo valstybės sistemos.

Kaip padėti tokiems jauniems žmonėms, aiškinsimės kitose „Mano poveikio“ publikacijose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją