Ši skulptūra yra vienas iš medinių skulptūrų parko „Praeities takas“ eksponatų. Skulptūros aukštis siekia 25,11 m. Ąžuolinė skulptūra „Eglė žalčių karalienė“ sumontuota iš 8 atskirų detalių. Montavimui nenaudotas metalas – tik mediniai kaiščiai ir klijai, kaip teigiama anyksta.lt

Ąžuolinė skulptūra „Eglė žalčių karalienė“

Kaip rašoma informaciniame stende šalia skulptūros, norint pasiekti pasaulio Gineso rekordą reikia kaip reikiant paplušėti – privaloma laikytis būtent tos kategorijos rekordo reikalavimų. Prieš pradedant skulptūros gamybos procesą reikėjo pateikti eskizą ir gauti Gineso komandos patvirtinimą, kad planuojama skulptūra atitinka jų reikalavimus. Gavus patvirtinimą prasidėjo skulptūros kūrimo procesas, kuris turėjo būti fiksuojamas filmuojant ir fotografuojant svarbiausius momentus.

Ąžuolinė skulptūra „Eglė žalčių karalienė“

Kadangi skulptūra privalėjo būti pagaminta tik iš medžio bei klijų, ji puikiai susilieja su gamta, o gamybai naudotos tvarios medžiagos nedaro neigiamos įtakos aplink esančiam Anykščių šilelio miškui.

Ąžuolinė skulptūra „Eglė žalčių karalienė“

Šalia skulptūros esantis sertifikatas patvirtina skulptūros unikalumą. Šis eksponatas garsina ne tik Anykščius, bet ir visą Lietuvą! Apie tokius objektus naudinga žinoti kiekvienam, gerbiančiam ir mylinčiam savo kraštą. Turime kuo didžiuotis!

Lietuva iš kitų Europos Sąjungos valstybių išsiskiria savo gamtos motyvais ir drožiniais iš medžio. Savo identitetą turėtų pažinti ir jauni žmonės, kurių ateities misija yra garsinti savo kraštą unikalumu, pavyzdžiui, tokiais drožiniais kaip Anyksčiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją