Dėl viršsvorio sulaukė žiaurių patyčių mokykloje

Žinoma moteris pripažįsta, kad didžiausios traumos dėl patyčių įvyko vaikystėje. „Buvau labai labai stambi ir be jokios abejonės turbūt storiausia klasėje, laidoje. Mane pravardžiavo ir kriukse, ir kiaule“,– su siaubu prisimena A.Grigaliūnienė. Dėl žiaurių patyčių žinoma moteris priėjo ir prie baisių kraštutinumų – mokykloje ėmė nevalgyti pietų. Tai pradėjo daryti tam, kad nesulauktų dar daugiau neigiamų replikų iš klasiokų. „Aš vos pareidavau iki namų, alpdama ir ten jau prisivalgydavau žiauriai.“ – prisiminimais dalijasi moteris. Visa tai dar labiau išbalansavo organizmo pusiausvyrą. Patyčios mokykloje A.Grigaliūnienę privedė iki pat psichoterapeutės kabineto. Svarbu pabrėžti, kad sveika, tvarkinga mityba svarbi bet kokio amžiaus žmogui.

Kūno standartai Lietuvoje ir pasaulyje

Pašnekovė nuo pat darbo televizijoje pradžios save laikė nestandartine laidų vedėja, kalbant apie kūno sudėjimą. „Pas mus yra toks liguistas požiūris į kūną ir į kūno kultūrą“, - mintimis dalijasi moteris. Iki šiol beveik nesidalijusi skaudžia realybe apie savo vaikystės traumas, A.Grigaliūnienė prisipažįsta: „Man buvo kompleksas, man buvo gėda“. Tačiau šiuos neigiamus jausmus laidos pašnekovei padėjo išspręsti anksčiau jau minėta psichoterapija. „Taigi čia yra kitų problemos, ką jie sako apie kitą žmogų. Tai visiškai nieko nepasako apie mane.“ – mano A.Grigaliūnienė.

Agnė Grigaliūnienė

Istorija, pakeitusi požiūrį į daugelį dalykų

Visi gyvenime turi istorijų, kurios atmintyje išlieka ilgam. Viena iš jų laidoje panoro pasidalinti ir A.Grigaliūnienė.

Tuo metu laidos pašnekovė buvo puikiai žinomas televizijos veidas – daug dirbanti laidų vedėja. Po vieno ilgo filmavimo A. Grigaliūnienė išsikvietė taxi, norėdama nuvažiuoti į restoraną pavakarieniauti su bičiuliais. Atėjus metui atsiskaityti, moteris suprato – vairuotojas buvo jai puikiai pažįstamas veidas iš vaikystės. „Aš atsiskaitinėju. Neatsimenu ar 10 litų, ar kiek, ten ta suma. Ir aš pakeliu akis į tą žmogų, ir tai yra vienas iš pagrindinių patyčių žmonių mokykloje“,– pasakoja A.Grigaliūnienė. Tuo metu prisiminimuose iškyla didelis kontrastas: „Jis yra labai prastai atrodantis vairuotojas, o aš esu su makiažu, su suknele, iš ekrano – žvaigždė“. Vienas kitą išvydę, jie abu supranta, kokioje situacijoje atsidūrė. „Aš duodu 20 litų ir sakau: „grąžą pasilikite“,– su malonumu prisimena pašnekovė.

Ko dar trūksta mūsų visuomenei, kad patyčios sustotų ir nesukeltų psichologinių traumų augantiems ir gyvenimą tik pradedantiems pažinti vaikams?


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją