Vienas iš būdingiausių vadinamosios Z kartos bruožų yra augimas moderniausių technologijų pasaulyje, kuris neretai jiems ir tampa pirmuoju žinių šaltiniu, bendravimo įrankiu ir erdve, kur jauni žmonės praleidžia didžiąją savo laiko dalį. Norėtųsi manyti, kad jauni žmonės iš demokratines vertybes propaguojančių šalių, turėdami galimybę be didesnių pastangų gauti informacijos apie įvairius įvykius, problemas, gyvenimo būdą bei socialines vertybes, ir patys perima aktyvaus įsitraukimo ir ryžtingumo idėjas. Deja, tyrimo rezultatai atskleidė, kad lemiamą vaidmenį jaunimo įsitikinimuose dėl jų įtakos politiniams ir socialiniams procesams atlieka kartų bei kultūrinai veiksniai, rašoma portale „My Impact“.

„Būk aktyvūs, būk pokytis“ tai projektas, skirtas jauniems Europos gyventojams, suteikiantis jiems žinių apie bloko vertybes bei iniciatyvas, skatinantis įsitraukti į atvirą dialogą dėl Europos politikos, jos rezultatų ir paties jaunimo vaidmens mažinant atskirtį tarp skirtingų Europos Sąjungos regionų. Keliame tikslą didinti įsitraukimą į visos Europos socialinius klausimus, taip pat stiprinti ryšius tarp jaunų žmonių iš skirtingų Europos valstybių. Raginame Z kartą aktyviai įsitraukti į viešąjį gyvenimą ir padrąsinti naudotis savo turimomis galimybės inicijuoti pokytį, įveiklinti savo poveikį. Buriame bendruomenę, kuri, pasitikėjimo ir sąžiningumo sąlygomis ne tik mokosi, bet ir, kas svarbiausia, imasi veiksmų.

Svarbiausi tikslai:

1. Kontrolės jausmo ugdymas – kadangi realūs veiksmai pirmiausia prasideda nuo jausmo, jog gali daryti įtaką (o tai vienas iš kertinių pilietinės visuomenės elementų), tai tikėjimo savo įtaka nebuvimas gimdo neveiksnumą bei apatiją.

2. Santykių mezgimas, nes būtent iš jų abipusio pasitikėjimo sąlygomis gimsta bendradarbiavimas.
3. Atsakingas ir sąmoningas naudojimasis žiniasklaida – kritinis mąstymas, atvirumas kitaip mąstantiems ir atsparumo manipuliacijoms ugdymas. Visi šie aspektai gyvybiškai svarbūs pilietinės visuomenės funkcijoms.

#MyImpact (lenkiškai: #MamWpływ) kampanija siekia būtent šių tikslų. Pasirinkta Z kartai aktuali tematika, pavyzdžiui, ekologija, sąmoningumas ir lygybė, o ypatingas dėmesys skiriamas informacijos kokybei bei požiūrių visai Europai opiais klausimais įvairovei. Turiniui keliamas tikslas pristatyti skirtingus požiūrius ir provokuoti konstruktyvią diskusiją.

“Būk aktyvus, būk pokytis“ – tarptautinis projektas, kuriame dalyvauja Vidurio ir Rytų Europos šalys, tarp kurių, neskaitant Lenkijos – Lietuva, Rumunija, Bulgarija ir Kroatija.

Projekto koordinatorius – „Wirtualna Polska Media S.A.“


Tarptautiniai „Būk aktyvūs, būk pokytis“ partneriai:

UAB „Delfi“ – nuo 2000 metų veikiantis pagrindinis Lietuvos naujienų portalas, per dieną pritraukiantis daugiau nei 700 tūkst. vartotojų (1/4 populiacijos).

„Index Promocija Doo Za Promidzbu, Prodaju i Promociju” – jau dvidešimt metų populiariausias naujienų portalas Kroatijoje, per mėnesį pritraukiantis 2,5 mln. skaitytojų.

„Net Info EAD“ – didžiausia skaitmeninės leidybos bendrovė Bulgarijoje, priklausanti „Nova Broadcasting Group“ (viena iš trijų nacionalinių šalies televizijos kanalų).

PRO TV S.R.L. – jau daugiau nei 25 metus lyderio pozicijas užimanti Rumunijos televizija, aktyviai dalyvaujanti socialiniuose projektuose.

Projektą iš dalies finansuoja Europos Sąjunga. Publikacijose reiškiamos nuomonės ir požiūris yra išskirtinai autorių ir nebūtinai sutampa su Europos Sąjungos ar Europos Komisijos. Už juos nėra atsakinga nei Europos Sąjunga, nei pagalbą teikianti institucija.

LCC Tarptautinis universitetas

Jaunimui skirtus tekstus lietuvių kalba kviečiame skaityti „Mano poveikis“ polapyje. Projekto redaktorė Justina Maciūnaitė jau anksčiau Delfi TV eteryje sakiusi, kad portale „Mano poveikis“ galima rasti ir aktualijų, ir patarimų, aktualių minėtai amžiaus grupei ir ne tik.

„Ji yra skirta ugdyti jaunąją kartą, padėti jai rasti aktualias naujienas. Portalas taip pat turėtų ir šviesti jaunąją kartą, patraukliai, jiems tinkama forma pateikti informaciją, kurią jie turi žinoti, kurią jiems svarbu žinoti. Aišku, įdomaus turinio gali rasti ir jaunesni nei 15 ar vyresni nei 29 metų skaitytojai“, – pažymėjo pašnekovė.

Daugiau apie projektą skaitykite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją