1. Atvirumas

„Man tai yra labai mieli žmonės. Ką tai reiškia? Su jais tikrai gali atvirai, ramiai, gražiai pasikalbėti“, – sako psichologė.

2. Gebėjimas reikšti jausmus

Kitas dalykas, kuo šiuolaikinė karta išsiskiria iš kitų, yra gebėjimas reikšti jausmus. Nors tam tikrais atvejais tai gali pakenkti ir daryti neigiamą įtaką, tačiau šis gebėjimas yra ir labai naudingas bei žavus. Šio gebėjimo galėtų pasimokyti praėjusios kartos, kurioms reikšti jausmus sekasi žymiai sunkiau.

3. Gebėjimas nubrėžti ribas sau ir kitam

G. Buinickaitė teigia, kad labiausiai ją žavinti Z kartai priklausančių žmonių savybė yra nesitaikstymas su esama situacija.

„Duosiu pavyzdį, devyniolikmetė viena man pasakojo. Ir kur galvojau, va stipri mergaitė. Pradėjo dirbti ji po pamokų, vasarą kavinėje ir paskui sako: „Gintare, žinok mečiau darbą“. Sakau kodėl? „Žinok vėlai naktį baigiam, aš labai po to jaučiuosi pavargusi, man dar ir praktika, ir mokslai. Ai paieškosiu kažkokio, kur bus ramiau“. Ir aš galvoju okay, mes taip mąstom dabar, kai mums virš 30“, – istorija dalijasi G. Buinickaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją