Dalyviai – ypatingi: į žaidimą buvo atrinkti tie, kurie 4 savaites atsakinėjo į viktorinos „Loterijų kodas“ klausimus ir pateikė daugiausiai teisingų atsakymų.

A.Valinsko pateikti klausimai apie loterijas privertė dalyvius gerokai pasukti galvas. O kur dar netikėtumas ir žinios! Nes žaidimas nuo loterijos tuo ir skiriasi, kad žaidime, viktorinoje, reikalingos žinios ir gebėjimas pakrutinti pilkąsias ląsteles, o loterijoje ypatingo pasiruošimo nereikia, visų galimybės vienodos, nes viską lemia atsitiktinumas, sėkmė.

Dalyviai galėjo pasiruošti – nemažai įdomybių apie loterijas yra sudėta naujoje knygoje „Loterijų kodas” (ją parsisiųsti galima čia: https://loteriju-kodas.loterijos.lt/)

O klausimai pasitaikė išties įdomūs. Pavyzdžiui:

Ką, prieš atsiimdamas prizą, turi padaryti loterijos laimėtojas Kanadoje?

Kurio Lietuvoje veikiančio banko veikla prasidėjo nuo didelio loterijoje laimėto prizo?

Didžiausias – per 371 mln. eurų – prizas Europoje buvo laimėtas „Superenalotto“ loterijoje. Kokioje šalyje ši loterija rengiama?

Britas autobuso vairuotojas Kevinas Halsteadas prieš dešimtmetį nacionalinėje loterijoje laimėjo per 2 mln. svarų sterlingų piniginį prizą. Ką jis padarė prieš keturis mėnesius iki laimėjimo, kad gautų visą, o ne pusę prizo?

1912 metais vieni Paryžiaus našlaičių namai, norėdami surinkti pinigų, suorganizavo loteriją, kurios prizai džiugino dvigubai. Kokie prizai buvo dalijami šioje loterijoje?

O finalinis klausimas studijoje nuskambėjo toks, į kurį žaidėja vos neatsakė.

Pasižiūrėkite, kaip rungėsi dalyviai ir kam atiteko 4500 eurų suma (I vieta – 3000 eurų, II vieta – 1000 eurų ir III vieta – 500 eurų).