Loterijų istorijoje pasitaikė nemažai atvejų, kuomet laimėtojai negalėdavo rasti arba pamiršdavo savo laimingąjį bilietą. Su šia situacija susidūrė senjorų pora iš Kanados. Padėdami anūkui mokyklos projekte, Nicole Pedneault ir Rogeris Larocque‘as susidūrė su neįprasta staigmena. Beveik pamirštoje knygoje apie Japoniją buvo paslėptas 1 milijono Kanados dolerių vertės „Loto Quebec“ bilietas iš 2018 m. balandžio 15 d. loterijos tiražo..

„Jei mano anūkas nebūtų manęs paprašęs duoti jam kai kurių dalykų jo pristatymui, niekada nebūčiau radusi bilieto“, – sakė Pedneault.

Kadangi jau buvo 2019-ųjų balandis, praėjo visi metai nuo bilieto įsigijimo, pora iškart patikrino „Loto Quebec“ svetainę, ar bilieto galiojimo laikas dar nepasibaigęs. Laimei, jie bilietą rado pačiu laiku, nes iki įspūdingo prizo atsiėmimo pabaigos liko vos dvi dienos.

„Visa tai tik atsitiktinumas, kad radome jį paskutinę minutę“, – atsiimdama čekį pasakojo laimėtoja.

Laimingąjį bilietą netikėtai atrado ir kurjeris Josephas Cobbsas iš Šiaurės Karolinos, kuris išgirdo, kad jo vietinė parduotuvė pardavė laimingą loterijos bilietą už beveik 650 000 JAV dolerių. Jis nusipirko būtent tą laimingąjį bilietą, tačiau vis negalėjo prisiminti, kur jį padėjo. Jis jo ieškojo kiekviename savo namo kampe, bet nerado. Tada jis paprašė savo sužadėtinės Kendros Batts padėti ieškoti. Pagaliau jie rado Josepho bilietą šiukšliadėžėje ant smirdančių maisto likučių. Joshephas pasidalino laimėjimu su savo sužadėtine.

Panaši istorija nutiko ir Joemeliui Panisui iš JAV. Snieguotą 2017 m. sausio mėnesio dieną jis leido tvarkydamas savo biurą. Joemelis rado voką, kurį jis buvo padėjęs prieš metus ir apie kurį visiškai pamiršo. Voko viduje buvo laimingas „Mega Millions“ loterijos bilietas. Laimei, Joemelis sugebėjo atsiimti savo 1 milijono dolerių vertės prizą prieš pasibaigiant bilieto galiojimo laikui.

Nuo klinikinės mirties iki loterijos prizo

Nors daugumos gyvenimas apsiverčia po loterijos laimėjimo, šio žmogaus gyvenimas pasikeitė dar iki laimėjimo. 90-ųjų pabaigoje Australijos sunkvežimio vairuotojas Billas Morganas patyrė mirtiną širdies smūgį po to, kai buvo sužalotas avarijos metu. Jis buvo kliniškai miręs 14 minučių, po tokių traumų dauguma žmonių retai atsigauna be didelių neurologinių ar smegenų pažeidimų. Tačiau jis atsisakė būti statistikos dalimi ir pabudo iš medicininės komos po 12 dienų, kai visi jo gebėjimai buvo visiškai nepažeisti.

Neilgai trukus po šių keistų įvykių B. Morganas nusprendė loterijos kioske nusipirkti bilietą, jam pavyko laimėti 17 000 JAV dolerių vertės automobilį. Vietinė televizija paprašė jo iš naujo suvaidinti istorijos laimėjimą, kai B. Morganas nubraukė bilietą, jis pastebėjo, jog laimėjo dar 170 000 JAV dolerių. Kai kurie žmonės prašė jo išbandyti laimę trečią kartą, bet Billas atsisakė.

Kai laimėjimas atitenka kitiems

Nors dauguma loterijos prizų laimėtojų skiria pinigus savo gerovei, pasitaikė atvejų, kuomet visi laimėti loterijos pinigai atiteko kitiems. Kanadietis, 2012 m. laimėjęs 40 milijonų Kanados dolerių, sakė, kad ketina atiduoti visą savo laimėjimą. Tomas Cristas teigė, kad pinigai bus paaukoti su vėžiu susijusioms labdaros organizacijoms, kurias jis rems per ateinančius metus. Pasak vyro, visa pagalba labdaros organizacijoms yra skirta jo žmonos atminimui, kuri mirė nuo vėžio.

Taip pat loterijos istorijoje yra atvejų, kuomet žmonės savo laimėjimu pasidalindavo vien atsidėkodami už aptarnavimą restorane. Niujorko policijos detektyvas Robertas Cunninghamas aštuonerius metus lankėsi savo mėgstamame restorane. Detektyvas kaip tik ruošėsi palikti arbatpinigių Phyllis Penzo, kuri restorane padavėja dirbo 24 metus, o vietoje to pasiūlė jai tokį sandorį: nepriklausomai nuo sumos, pasidalinti loterijos bilieto laimėjimu, kuris buvo jo kišenėje. Ji sutiko, o viskas baigėsi sėkmingai – jiedu kartu laimėjo 6 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Specialus projektas „Loterijos formulė“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją