OHOHO
Kalėdos!

Dėl žiemos švenčių – intensyvi ruoša jau nuo pavasario

Ruošdami šventinį stalą, vis daugiau žmonių ant jo deda „Maximos“ meistrų pagamintus kulinarijos ir konditerijos gaminius. Pirkėjams paprasta – atėjo, nusipirko, išėjo. Prekybininkai tuo metu, kaip gerieji nykštukai, Kalėdoms pradeda ruoštis dar pavasarį.

„Tūkstantis „Maximos“ meistrų visoje Lietuvoje darbuojasi nuo pavasario – ragauja ir degustuoja, kuria naujas receptūras, keliasdešimt kartų išbando ir tik tada siūlo pirkėjams. Ant šventinio stalo šį kartą siūlome pasidėti ir naujų, ir jau pamėgtų patiekalų“, – sako Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento direktorė.

„Maximos“ maisto technologas Vladislovas Judickis sako, kad yra gana skirtingų pirkėjų: vieni perka visus patiekalus ir patys negaišta laiko virtuvėje, skiria laiko namų puošimui ar poilsiui, o kiti perka tik dalį patiekalų, pavyzdžiui, tokius, kuriuos reikia ilgiau ruošti (pjaustyti burokėlius, daryti užpiltines, doroti silkę).

„Maximos“ atstovams teko girdėti, kaip pirkėjai juokauja, kad jei spėja paslėpti pakuotę, svečiai netgi neįtaria, kad „Maximos“ meistrų pagamintas patiekalas yra ne naminis. Jie gardūs, išvaizdūs, patraukliai dekoruoti – persidedi į indą ir viskas – šventė jau namuose.

Ką šįmet dėsite ant stalo iš „Meistro kokybės“ asortimento?

„Maxima“ meistrai pastebi, jog pirkėjai vis dažniau įsigyja kad ir po mažesnį kiekį, tačiau įvairesnių priedų prie pagrindinio patiekalo. Taip kartu ir pasirūpinama, kad visi prie stalo susėdę svečiai atrastų kažką sau. Kai kurie patiekalai apskritai yra gaminami tik žiemos šventėms ir šiuo metu yra išskirtinis laikas jų paragauti.

„Maximos“ maisto technologė Saulė Gaidytė kaip vieną tokių išskiria „Aguoninį tortą“ be miltų su migdolais, labai tinkantį Kūčioms bei mėgstamą veganų, kuris gaminamas išskirtinai tik šventėms ir yra be galo skanus bei ypatingas. Be konkurencijos švenčių metu yra mėgstamas tortas „Pūga“, o visus metus ir dabar – „Kuršėnų vyniotinis“.

Susipažinkite su „Meistro kokybės“ asortimentu, rinkitės ir dėkite ant šventinio stalo! Visų šių išvardytų gardėsių ieškokite didžiosiose „Maxima“ parduotuvėse.

KŪČIOMS IR KALĖDOMS:

Pagrindiniam valgiui:

  • Naminė sluoksniuota silkių mišrainė
  • Sluoksniuotos silkės salotos su kelmučiais
  • Silkės su svogūnais, spanguolėmis ir garstyčiomis
  • Burokėlių mišrainė su aliejumi
  • Karamelizuotų burokėlių salotos su šviežiu sūdytu sūriu
  • Nicos salotos
  • Cezario salotos su krevetėmis
  • Marinuoti geltonieji kopūstai (tinka veganams)
  • Baltoji mišrainė (tinka veganams)
  • Kepti jūriniai ešeriai
  • Užpiltinė su tunais
  • Keptos įdarytos karpių puselės
  • Keptas karkos vyniotinis
  • Veganiškas kibinas su kopūstų ir pievagrybių įdaru ir veganiškas kibinas su pievagrybių įdaru – puikus pasirinkimas Kūčioms, jei nesinori gaišti laiko su tradicinių pyragėlių kepimu

Desertui:

  • Aguoninis tortas be miltų su migdolais (tinka veganams)
  • Apelsinų skonio želė su šviežiomis uogomis

Gardžių švenčių ir pilnų maišų gėrybių!