Šventės sugrįžta

Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui

Nors mitybos specialistai ragina valgyti kuo daugiau vietinių šviežių, ką tik užaugintų ir didžiausią kiekį vitaminų sukaupusių, daržovių bei vaisių, numoti ranka į atkeliavusius iš tolimesnių kraštų taip pat nereikėtų. Juk mangų ar avokadų savo kieme neužsiauginsime, o kiekvienas iš jų neabejotinai naudingas organizmui.

Avokadus paminėjome tikrai ne šiaip sau, mat jie, anot „Iki“ prekybos tinklo komunikacijos vadovės Vaidos Budrienės, yra viena labiausiai populiarėjančių prekių. Lygiai tas pats galioja ir sunokusiems mangams, kurie dar prieš dešimtmetį daugumai buvo neragauta naujovė.

Kokybė ir šviežumas – didžiausias prioritetas

Pašnekovė pastebi, kad pirkėjų įpročiai po truputėlį keičiasi. Jei anksčiau dauguma pirkėjų pirmiausia įvertindavo kainą, dabar kur kas daugiau dėmesio skiriama produkto kokybei. Tokios tendencijos atsispindi ne tik vaisių, bet ir daržovių paklausoje: vietoj įprastinių pomidorų, vis dažniau perkami tie, kurie išsiskiria savo skoninėmis savybėmis – avietiniai, saldieji, geltonieji ar juodieji kumato. Ženkliai populiarėja ir smidrai, taip pat pirkėjai dažniau ieško baklažanų, pankolių, kukurūzų burbuolių. Užtikrintai auga ir ekologiškų vaisių bei daržovių paklausa.

Visi produktai – maksimaliai švieži ir kokybiški, mat į prekybos tinklo parduotuves atkeliauja tiesiai iš ūkių. Nors visi į parduotuves atvykstantys vaisiai ir daržovės turi kokybę patvirtinančius sertifikatus, papildomai jie visuomet tikrinami specialistų, taip užtikrinant, kad produkcija atitinka normas ir yra visiškai saugi.

Daržovės

„Stengiamės, kad Lietuvoje auginti vaisiai ir daržovės jau kitą dieną atsidurtų parduotuvių lentynose, taip užtikrinant aukščiausią jų kokybę ir šviežumą. Džiaugiamės, kad su nemaža dalimi ūkininkų bendradarbiaujame nuo pat pirmųjų „Iki“ parduotuvių atidarymo Lietuvoje, labai vertiname partnerystę su jais. Bet taip pat esame atviri ir jauniems, naujiems ūkiams. Jie prisideda į mūsų asortimentą įvesdami naujienas – įvairių rūšių uogas, smidrus, naujų veislių salotas. O pradėdami dirbti su jais pirmiausia tikriname produktų kokybę, pačią įmonę – įvertiname ūkio dydį, finansinę padėtį, auginimo sertifikatus, taip susidarome nuomonę apie būsimo partnerio patikimumą. Taip pat dažniausiai apsilankome ir apžiūrime ūkį gyvai, – sako V. Budrienė. – Itin didelį dėmesį skiriame ir partnerystei su viso pasaulio ūkininkais, siūlydami pirkėjams įdomesnes naujoves, kurios kituose tinkluose randamos rečiau. Taip siekiame inspiruoti savo pirkėjus kulinariniams atradimams.“

Kviečia ragauti egzotiškesnius vaisius

Lietuviai mėgsta naujoves, tad dažnai susigundo paragauti ir retesnių, ne taip dažnai matomų egzotinių vaisių. Drąsių „ragautojų“ jau pamėgtos figos, ličiai, pasifloros ar drakono vaisius stebina ne tik savo išvaizda, skoninėmis savybėmis, bet ir sveikatai naudingomis ypatybėmis.

Kokius egzotinius vaisius verta paskanauti ieškantiems naujų atradimų? Siūlome iš arčiau susipažinti su įdomiausiais ir lietuvių jau pamėgtais. Tik ar pavyks atspėti, kas iš tiesų slepiasi už šių nuotraukų?