Iš lėto į Kalėdas

Tam, kad Kalėdos neštų malonų pasiruošimo jaudulį ir streso nekeltų akivaizdžiai palengvėjusi piniginė, ruoštis pradėkite iš anksto.

Džiuginkite simbolinėmis gurmaniškomis dovanomis

Supirkti dovanas visiems draugams, šeimos nariams ir artimiesiems – užduotis tikrai ne iš lengviausių. Šiais metais keiskite taktiką – visiems dovanokite skirtingas, tačiau tą pačią idėją turinčias dovanas. Vienam pintinę su gardžiausiai sūriais, kitam – aukščiausios kokybės ispaniškų delikatesų, prabangaus juodojo šokolado ar visus namus šventiniu aromatu užpildančios šaltalankių arbatos. Tokios dovanėlės tikrai džiugina ir šildo.

Taupykite ir laiką, ir pinigus

Vienas geriausių būdų sutaupyti – apsipirkti nuotoliniu būdu, niekur neišeinant iš namų. Taip įsigysite būtent tai, ko reikia, o ne tai, ką mato akys. Kaip pastebi prekybos tinklo „Iki" komunikacijos vadovė Vaida Budrienė, sumanaus apsipirkimo privalumus atranda vis daugiau pirkėjų.

„Elektroninėje iki.lt parduotuvėje pirkėjams siūlome įsigyti ne tik maisto bei kasdienius būtiniausius produktus, bet ir buitinę techniką, taip pat dovanas. Prekes į namus užsisakę pirkėjai gali pasinaudoti ir greitojo pristatymo paslauga – taip produktai atkeliaus vos per vieną valandą", – sako V. Budrienė.

Palikite neišdildomą įspūdį neišlaidaudami

Prekybos tinklas „Iki" tęsia gražią tradiciją ir šventėms artėjant kviečia rinktis specialiai Kalėdoms skirtus popierinius pirkinių maišelius, kuriuos tikrai panaudosite ne tik produktams iš parduotuvės parsinešti, bet ir dovanoms supakuoti. Šie pirkinių maišeliai išmarginti kalėdiniais raštais, tad nereikės sukti galvos, kaip dar pagražinti jau supakuotą dovaną – pakaks perrišti dailiu kaspinu ir būsite pasiruošę dovaną dėti tiesiai po egle. Jūsų dovana atrodys išties išskirtinai, o papildomai neišleisite nė cento.

Kaskart apsipirkdami įsidėkite prabangesnių produktų

Per Kalėdas tikrai norisi pasilepinti gardesniais patiekalais ir išskirtiniais produktais – burnoje tirpstantis aukščiausios kokybės antienos paštetas, gardžios užtepėlės, gurmaniški priedai – daugybę produktų galima įsigyti iš anksto gerokai pigiau, jei atidžiai seksite kassavaitinius geriausius pasiūlymus.

Apsipirkimui prieš pat šventes pasilikite tik tuos produktus, kurių iš anksto įsigyti negalite dėl trumpesnio galiojimo laiko. O visi kiti produktai laukdami švenčių gali pagulėti ir šaldytuve. Taip sutaupysite ne tik pinigų ir laiko, bet ir patausosite nervus, nes nereikės verstis per galvą.

Gaminkite universalius patiekalus

Jei per Kalėdas visi artimieji ketina sugužėti į jūsų namus, tuomet svarbiausias darbas – sumaniai suplanuoti švenčių patiekalus. 12 Kūčių patiekalų ir gardžiausiomis vaišėmis nuklotas Kalėdų stalas – skamba kaip nemenkas iššūkis ir nervams, ir piniginei. Galbūt kai kurie iš patiekalų gali puikiai tikti ir Kūčių, ir Kalėdų stalui – taip sutaupysite laiko, juk paruošti šiek tiek daugiau vieno patiekalo kur kas paprasčiau, nei gaminti du visai skirtingus.

Pagalvokite ir apie tai, kad kai kurių patiekalų galbūt visai nebūtina gaminti patiems – savo pamėgtame prekybos centre tikrai rasite specialiai šventėms pagamintų aukščiausios kokybės patiekalų, kurių gaminimas namuose pareikalautų tikrai nemažai pastangų ir pinigų. Pamirškite gaminimo rūpesčius ir šiuo laiku mėgaukitės su savo artimaisiais.

Šaltinis
Temos
Projektas „Iš lėto į Kalėdas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją