Iš lėto į Kalėdas

Dovanoms per anksti nebūna

Vietoj lakstymo po parduotuves ieškant paskutinės minutės idėjų dovanoms, Kalėdų išvakarėse kur kas maloniau jaukiai susisukti po pledu ir mėgautis garuojančios kvapnios arbatos puodeliu. Šventėms pasiruošite be streso, jei dovanų pirkimo neatidėliosite ir apsipirkimą paversite džiugia pramoga.

Pirmasis darbas – vienas malonumas. Susidarykite sąrašą žmonių, kuriems šiais metais planuojate ką nors dovanoti. Mama, tėtis, artimiausi draugai ar kolegos – susirašykite visus, net jei dovanėlės bus labai simbolinės. Vienu kartu sugalvoti visiems dovanas – užduotis tikrai ne iš lengviausių, tad neskubinkite savęs ir pildykite dovanų sąrašą po truputėlį.

Pagalvokite ir apie universalias dovanas netikėtai užsukusiems svečiams ar tiems, pas kuriuos patys ketinate apsilankyti per šventes. Šaltalankių arbata ir imbieriniai sausainiai – simboliška, tačiau šventiška dovana, kuri visada maloniai džiugina.

Privatūs prekių ženklai – būdas įsigyti išskirtinių produktų

Iš anksto verta pagalvoti ne tik apie dovanas, bet ir šventinį stalą, ypatingai jeigu įprastai visi šventinio pasiruošimo rūpesčiai – nuo apsipirkimo iki gaminimo – užgriūna ant jūsų pečių. Nustebsite, kiek daug visko galima įsigyti iš anksto – nuo gėrimų iki ilgo galiojimo produktų, kurių tikrai prireiks ruošiant gardžiausius kalėdinius patiekalus.

Ieškantiems patrauklių pasiūlymų kainos ar kokybės atžvilgiu, parduotuvių lentynose vertėtų atkreipti dėmesį į privačius prekių ženklus. Kaip pastebi daugiau nei 15 privačių prekės ženklų savo asortimente turinčio prekybos tinklo „Iki" komunikacijos vadovė Vaida Budrienė, pirkėjams ši prekių kategorija itin patraukli, nes leidžia ne tik sutaupyti, bet ir įsigyti išskirtinių produktų, kurių nėra kituose prekybos tinkluose – nuo kasdienių bakalėjos prekių iki egzotiškesnių prancūziškų skonių ar namų komforto prekių.

„Šiandien tarp privačių prekių ženklų rasite ir kruopščiai užaugintų ir su meile paruoštų produktų iš Lietuvos ūkininkų rankų, ir prancūziškų tradicijų įkvėptų gurmaniškų receptų ar aukščiausios kokybės ekologinių gaminių. Džiaugiamės, kad privačiais „Iki" prekės ženklais pažymėtas prekes lietuviai šiemet įvertino kaip kokybiškiausias, – sako V. Budrienė.

Į pirkinių krepšelį kaskart įsimesdami po kelis šventiniam pasiruošimui skirtus produktus, tikrai sutaupysite brangaus laiko prieš pat Kalėdas. Be to, ir pinigų, mat pirkti ilgo galiojimo produktus labiausiai apsimoka akcijų metu. Iš anksto planuodami pirkinius, gerokai pigiau galite įsigyti ir prabangesnių produktų, kurie tikrai papuoš Kalėdų stalą.

Apsipirkti ir nieko nepamiršti bus paprasčiau, jei iš anksto pasiruošite pirkinių sąrašą, kurį suskirstysite į atskiras dalis – vienoje surašykite būtinuosius pirkinius (aliejus, miltai, cukrus), kurių tikrai prireiks patiekalų gaminimui, antroje – įvairius užkandžius (traškučius, alyvuoges, saldumynus), trečioje – prabangesnius produktus (vytinto kumpio, anties kepenėlių pašteto, įvairių džemų), kuriuos įsigysite akcijų metu.

Šį sąrašą visuomet turėkite po ranka – bet kada papildysite reikiamais produktais ir išbrauksite tuos, kuriuos jau spėjote įsigyti.

Šaltinis
Temos
Projektas „Iš lėto į Kalėdas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją