Iš lėto į Kalėdas

Kalėdinę nuotaiką lietuviai nori pajusti iš anksto

Laukiamiausios metų šventės praskrieja žaibišku greičiu, tad norintys pajusti tikrąją Kalėdų dvasią ir išvengti varginančio prieššventinio chaoso, mėgautis jaudinančiu laukimu pradeda iš anksto.

Tai, kad lietuviai jau skuba puošti namus, pastebi ir Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki" komunikacijos vadovė. Prekių krepšelius įvairiausiomis kalėdinėmis dekoracijomis pirkėjai pildo nelaukdami žiemiško šaltuko ir pirmojo sniego.

„Šventes kviečiame pasitikti atsipalaidavus ir niekur neskubant, tad ir šventinę prekybą tradiciškai pradedame jau lapkričio pradžioje. Nors už lango orai dar nežiemiški, pastebime, kad šalia įprastų maisto produktų pirkėjų krepšeliuose vis dažniau atsiduria eglės žaisliukai, kalėdinės žvakės, įvairių rūšių girliandos ir šviečiančios dekoracijos", – sako V. Budrienė.

Kalėdinius žaisliukus nuo šiol kabinkite kitaip

Kerinčiu Kalėdų šventės akcentu, žinoma, taps puošni žaliaskarė eglutė ar didelė, vešli eglės šaka, kurią galite merkti į vazą, pakabinti virš židinio atbrailos ar dekoruoti ja stalą. Teliks parinkti dekoratyvinius žaisliukus ir namai kaip mat prisipildys Kalėdomis.

Kalėdinės eglutės ar jos šakų puošimas padovanos visą puokštę gražiausių emocijų visiems šeimos nariams. Tačiau ar tikrai žinote, kaip teisingai reikėtų kabinti kalėdinius žaisliukus?

Atkreipkite dėmesį, kad dauguma žaisliukų turi metalinę viršūnėlę ir sulenktą vielutę, per kurią įprastai perveriame siūlą ar žaisliukų kabinimui skirtus atskirai perkamus kabliukus. Darote tą patį? Taip žaisliukus kabina beveik visi!

Iš tiesų žaisliuke esanti sulenkta vielutė, pritvirtinta metaline viršūnėle, ir yra kabliukas, už kurio reikia kabinti žaisliuką. Nuo šiol puošti eglę bus dar lengviau, o ir vaizdas tikrai labiau džiugins.

Viskas labai paprasta:

1) Nuimkite nuo žaisliuko metalinę viršūnėlę kartu su vielute;
2) Ištraukite vielutę iš metalinės viršūnėlės;
3) Užmaukite vielutę ant šakos, uždėkite ant jos atgal metalinę viršūnėlę ir pritvirtinkite žaisliuką.

Šaltinis
Temos
Projektas „Iš lėto į Kalėdas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)