Trūksta ir patirties, ir laiko

„Hanner“ atstovai atkreipia dėmesį, kad sprendimui, ar pirkti būstą su apdaila, ar įsirenginėti patiems, įtaką daro finansiniai aspektai. Pavyzdžiui, tie pirkėjai, kurie naudojasi išperkamosios nuomos paslauga „Rent2Buy“, pirmenybę teikia pilnos apdailos paketams.

Dar viena pirkėjų grupė, kuri dažnai renkasi pilnos apdailos paslaugą, anot NT ekspertų, yra žmonės, kurie namų įrengime neturi patirties, laiko ar noro tuo rūpintis.

Renkantis pilnos apdailos paketą dažniausiai kiekvienam pirkėjui yra pateikiami keli variantai, kurie skiriasi pagal siūlomas medžiagas, tad klientai gali patys pasirinkti jiems labiausiai patikusį variantą.

Interjeras

Kas įskaičiuota į pilnos apdailos paketą?

Renkantis būstą įsigyti su pilna apdaila, paruošiama puiki bazė darbuotis toliau – likusią dalį įrengiant savarankiškai. Į pilnos apdailos paketą įeina nudažytos lubos bei sienos, sudėtos grindys, durys, grindjuostės, išvedžiota elektra, vonioje išklijuotos plytelės bei pastatyta įranga: unitazas, dušas arba vonia, kriauklė, gyvatukas ir pan. Tuomet belieka įsigyti baldus, pakabinti užuolaidas, kitas jaukumo suteiksiančias interjero detales.

Visgi, jeigu tokio paketo nepakanka – apdailos koordinatorės siūlo jį praplėsti ir pasirinkti būsto įrengimą su korpusiniais baldais, virtuve ir kt. „Hanner“ atstovų teigimu, šią paslaugą dažniausiai taip pat renkasi tie, kurie būstą perka naudodamiesi „Rent2Buy“ paslauga. Šis pasiūlymas yra populiarus, nes klientai, kaip ir už būstą ar apdailą, taip ir už baldus turi galimybę mokėti išsimokėtinai.

Interjeras

Interjero tendencijos, kaip ir drabužių mados – keičiasi

Kalbėdami apie interjero tendencijas, NT žinovai pažymi, kad naujovės atsispindi ne tik spalvų, bet ir medžiagų pasirinkime. Pastaraisiais metais lietuviai vis dažniau renkasi nebe šaltus, pilkus, o šiltus sienų atspalvius. Ir nors balta sienų spalva išlieka paklausi, dažniausias lietuvių pasirinkimas šiuo metu – gelsva spalvų paletė.

„Hanner“ apdailos skyriaus atstovai taip pat pastebi, kad naujų būstų savininkai beveik niekada nebesirenka akcentinių sienų, kuomet viena siena yra nudažoma ryškiai ar tamsiai, o kitos yra paliekamos neutralios. Į madą taip pat ateina vinilinės grindų dangos. Nors medis lietuviui – šventas dalykas, paskutiniu metu vis tik nugali praktiškumas ir kaina.

Interjeras

Dar viena ryškiai matoma tendencija – vientisumas. Jeigu anksčiau tam tikrose zonose pirkėjai prašydavo suklijuoti plyteles, pavyzdžiui, virtuvėje, prieškambaryje, o kitoms erdvėms rinkdavosi parketą arba laminatą, dabar visi kambariai išskyrus vonią išklojami ta pačia grindų danga.

Dažnai pasirenka netinkamą apšvietimą

Apžvelgdami didžiausias naujakurių klaidas, „Hanner“ specialistai sako, kad pirkėjai neretai per mažai pagalvoja apie apšvietimo galimybes.

Dažniausiai kambariuose jie pasilieka vieną centrinį šviestuvą. Kartais įsirenginėdami būstą visą apšvietimą bando išspręsti naudodami vien LED paneles. Neretai pasirinkus tokį sprendimą, namuose sukuriamas biuro tipo apšvietimas. Tad ilgainiui pritrūksta jaukumo.

Šaltinis
Temos
Interjero dizaino (r)evoliucija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)