Camino Lituano – žygis įkvėptas Lietuvos

Trečia žygio diena prasidėjo sočiais pusryčiais „Saulėtų naktų“ kempinge. Piligrimės vaišinosi naminiais blynais ir mėgavosi rytiniais saulės spinduliais, bet neslėpė nekantraujančios vėl išeiti į kelią.

„Ryte sėdėjau ant suoliuko, gėriau kavą, spigino saulė ir supratau, kad nieko negalvoju. Kasdienybėje yra labai sunku nieko negalvoti, o čia aš tiesiog nieko negalvojau. Tai buvo nuostabiausias jausmas“, – šypsojosi Julija.

Piligrimės nusiteikusios – bus sunku

Pradėjusios trečios dienos žygį merginos atskleidė, kad jų kojas jau puošia po keletą pleistrų ir bintų, tačiau žygiuotojos šiaip ne taip įveikė ir dar vieną piligriminės kelionės dieną, pakeliui gaudamos po antspaudą ant piligriminių pasų. Trečią dieną merginos įveikė tikrai nemažą kelią – planavo nueiti 19 km, tačiau nužygiavo net 10 km didesnį atstumą.

„Baigėsi ne tik trečia diena, bet baigėmės ir mes kartu su ta diena“, – vakare juokavo Julija.

Piligrimės apsistojo „Baltų gandrų“ apartamentuose, kur miegas, kaip sako jos pačios, buvo visai ne piligriminis. Buvo taip gera, kad kitą dieną apartamentų net nesinorėjo palikti.

„Vakar šnekėjome, kad šiandien laukia labai ilga ir sunki diena. Matyt, tai mane mobilizavo. Aš matau, kad liko apie 14 km, bet tai manęs negąsdina, nes buvau nusiteikusi, kad šiandien bus sunku“, – atskleidė Julija, kai merginos ketvirtąją dieną buvo nuėjusios jau 9 km.

Piligrimės ėjo pro Pakruojo rajone esantį Sigutėnų kaimą ir Lygumų miestelį, o galiausiai pasiekė ir patį Pakruojį.

„Aš pati asmeniškai nesu buvusi čia niekada ir miestas kol kas mus stebina, – susižavėjimo neslėpė Kornelija. – Kelionė nebuvo tokia lengva, tiesą pasakius. Kojas jau absoliučiai skauda, bet per naktį tikimės atsistatyti.“

Mieste keliauninkės užsuko į „Norfą“. Šįkart pirkinių krepšelyje – ne tik maistas ir užkandžiai žygiui, bet ir senas geras ūkinis muilas skalbinių plovimui rankomis, nes po keturių ėjimo dienų baigėsi visi jų švarūs drabužiai.

Komikas Mantas Grimalis: smagu, kad mane su tuo tapatina

Parduotuvėje piligrimės taip pat prigriebė gardžių dovanų ypatingam laidos svečiui – komikui Mantui Grimaliui. Jie kartu žygiuos į Rozalimo miestelį.

„Tai, man atrodo, yra prieskonis, o ne vieta“, – kelionės tikslo pavadinimą išgirdęs juokavo Mantas.

Laidos svečias piligriminio žygio metu atskleidė, kad jam labai patinka, kai jį vadina komiku.

„Kai tik pradėjau užsiimti komedija, ji nebuvo labai gera. Nesakau, kad dabar ji labai ištobulinta, bet pradžioje visa laiką sakydavo: „Ai, Grimalis nejuokingas“. Ir kai tau sako tai daug žmonių, pradedi galvoti, kad gal ir yra tame tiesos… Tad kai mane pavadina komiku, man tai labai paglosto širdį. Labai smagu, kad mane su tuo tapatina. Reiškia, gal jau esu geras tame. Juk ugniagesiu bet ko nevadinsi, tai čia irgi tas pats“, – atviravo Mantas.

Kornelijos, Julijos ir Manto žygis šį kartą buvo išskirtinis, nes kelias vedė palei vandens telkinius. Galiausiai keliauninkai pasiekė Pakruojo rajone įsikūrusį Rozalimo miestelį.

„Labai patiko žygis, – šypsojosi komikas. – Ir labai smagi pati idėja, kad ne šiaip einate, bet ir pasikviečiate kažką.“

Kiti beveik mėnesį trukusio žygio po Lietuvą nuotykiai ir išsamūs interviu su projekto svečiais – „Delfi TV“ laidų cikle „Camino Lituano – žygis, įkvėptas Lietuvos“.

Pažinti Lietuvą kviečia projekto mecenatas NORFA. Camino Lituano – žygis, įkvėptas Lietuvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją