Būk pasiruošęs pakeisti taisykles

Būk pasiruošęs pakeisti taisykles

Išskirtiniai kadrai gali gimti ir tamsoje

E. Raulinaitis pastebi, kad šiuolaikinių išmaniųjų telefonų dėka puikios kokybės video įrašą ar nuotrauką drąsiai galima sukurti ir namų sąlygomis – tereikia pasirinkti įdomesnius kampus ir būtinai pasirūpinti tinkamu apšvietimu. O ką daryti, jei užfiksuoti akimirkas norisi nakties metu ar būnant tamsioje patalpoje? Ir tai dabar jau – ne bėda.

Naujausią išmaniųjų telefonų flagmaną „Galaxy S22 Ultra“ pristačiusi technologijų kompanija „Samsung“ naktinio fotografavimo bei filmavimo galimybes pakėlė į naują lygį. Tad jei ir jūs esate įpratę fiksuoti įsimintiniausias gyvenimo akimirkas, turime jums gerą žinią – dabar nuotraukos bei video įrašai atrodys įspūdingai net ir užfiksuoti tamsoje.


„Naktinė fotografija ir videografija – du skirtingi dalykai. Kokybišką fotografiją net ir tamsiu paros metu padaryti kiek paprasčiau, nes galima panaudoti ilgo išlaikymo režimą – tokiu atveju į sensorių patenka daugiau šviesos ir nuotrauka gaunasi ryškesnė, išlaikoma jos kokybė ir šviesumas. Pasitelkiant įvairius šviesos šaltinius, galima išgauti ir vizualiai įdomius efektus. Tuo tarpu video galimybės nakties metu yra sudėtingesnės – būtina turėti ryškų šviesos šaltinį, pavyzdžiui, prožektorių, ugnį ar į pagalbą pasitelkti bent jau gatvių apšvietimą“, – apie naktinio filmavimo ir fotografavimo subtilybes pasakoja videografas.

Svarbiausi žingsniai link tobulo kadro

Naujieji „Samsung“ flagmanai, anot E. Raulinaičio, naktinio fiksavimo užduotį gerokai palengvina, mat didžiąją darbo dalį padaro tiesiog už jus – tereikia įjungti naktinį fotografavimo režimą. Įrenginys turi jutiklį, itin gerai veikiantį esant prastoms apšvietimo sąlygoms, o tai leidžia dar geriau fotografuoti tamsoje ar prieblandoje. Vis tik videografas priduria – jei norite nakties metu išgauti išskirtinius kadrus, net ir turint išmaniausią ir geriausiai fotografuojantį telefoną reikės įdėti šiek tiek pastangų ir kūrybiškumo.

„Kartais geri kadrai gimsta spontaniškai, tačiau žymiai maloniau ir produktyviau dirbti iš anksto susiplanavus idėją ir žinant, kokio rezultato tikitės. Jei planuojate fotografuoti ar filmuoti nakties metu, visų pirma apgalvokite, kokius šviesos šaltinius galite pasitelkti – tai gali būti ugnies fakelas, šaltoji ugnelė, prožektorius, spalvotas LED šviestuvas ar įdomios gatvių šviesos“, – pataria E. Raulinaitis.


Jei nuotraukoms ketinate naudoti ilgo išlaikymo režimą, jums tikrai pravers stovas. Taip turinį kurti bus paprasčiau, rezultatas bus kokybiškesnis. Videografas naktinėms nuotraukoms rekomenduoja išbandyti ir RAW režimą, kuris suteikia daugiau galimybių nuotraukų korekcijoms jas retušuojant.

Tiems, kurie iki šiol naktinio fotografavimo ir filmavimo galimybėmis telefonu abejojo, E. Raulinaitis pristato vaizdo įrašus, kurtus su „Galaxy S22 Ultra“ naktinės fotografijos režimu. Šiek tiek kūrybiškumo ir pavyks kiekvienam!