1. Ragamufinas

Ragamufinas

Ragamufinas yra labai panašus į Ragdoll katę. Ragamufinai yra žinomi kaip labai puraus kailiuko ir labai mieli – jie yra socialūs ir mėgsta leisti laiką su žmonėmis. Be to, apskritai šios katės yra gana sveikos ir paprastai gyvena apie 13 metų. Nors katytės gali būti linkusios sirgti širdies ar inkstų ligomis (dėl genetinės mutacijos), ragamufinų veislės keturkojės paprastai yra sveikos, laimingos katės.

2. Rusų melsvoji katė

Rusų melsvoji katė

Nė viena kačių veislė nėra 100 procentų apsaugota nuo sveikatos problemų, tačiau Rusų melsvosios katės turi mažesnę pavojingų ligų tikimybę, nes ši veislė neturi jokių įprastų genetinių sutrikimų. Šlapimo pūslės akmenys yra vienintelė Rusų melsvosioms katėms būdinga sveikatos problema. Rusų melsvosios yra gražios katės, kurių gyvenimo trukmė viršija 13 metų.

3. Savanos katė

Savanos katė

Savanos katės yra kilusios iš Afrikos servalų ir yra gana nauja veislė – oficialiai paskelbta 2012 m., Savanos turi išskirtinį auksinį kailį ir smailas ausis. Jos taip pat yra sveikos ir nėra linkusios į jokias rimtas ligas. Tačiau ši veislė vis dar gana nauja ir mokslininkai vis dar sužino kažką naujo apie šį servalo ir naminės katės hibridą.

4. Bombėjaus katė

Bombėjaus katė

Bombėjaus katė yra raumeninga katė, kuri atrodo beveik kaip juodoji pantera ir turi daug energijos bei jėgos. Bombėjai yra linkę į hipertrofinę kardiomiopatiją, bet šį polinkį turi ir daugelis kitų kačių veislių, mat tai - dažniausia kačių širdies ligos forma. Be HCM, Bombėjai paprastai yra sveiki. Tik būtinai kontroliuokite savo katės mitybą ir svorį, nes Bombėjiečiai mėgsta valgyti!

 

5. Amerikos trumpaplaukė

Amerikos trumpaplaukė

Amerikos trumpaplaukė yra populiari kačių veislė, puikus šeimos augintinis. Protingi ir mylintys Amerikos trumpaplaukiai taip pat linkę būti labai sveiki. Jie yra linkę į hipertrofinę kardiomiopatiją, bet vėlgi, daugelis kačių turi polinkį į tokią diagnozę.

6. Britų trumpaplaukė

Britų trumpaplaukė

Kaip ir jų amerikiečiai kolegos, ši kačių veislė yra gana sveikas gyvūnas. Jei turite britų trumpaplaukį, stebėkite hemofiliją B, kurią nesunku pastebėti atlikus DNR testą. Be to, kaip ir bet kuriai kačių veislei, būtinai suplanuokite kasmetines veterinaro patikras ir stebėkite savo katės svorį. Tai geriausias būdas užtikrinti, kad jūsų sveikas britų trumpaplaukis toks ir išliktų.