„Tinkamo kelionių krepšio ar nešyklės pasirinkimas jūsų augintiniui ypač svarbus. Prieš renkantis krepšį, turėtumėte pirmiausiai nuspręsti, kokio tipo kelionėms jį naudosite, ar tai bus trumpi pasivažinėjimai iki veterinarijos gydytojo ar ilgesnės kelionės automobiliu. Taip pat atsižvelkite į savo augintinio dydį ir charakterį – vieniems augintiniams tiks uždaras boksas, o kiti norės kuo daugiau matyti“, – sako gyvūnų prekių tinklo „Kika“ prekių kategorijų vadovė Eglė Radžiuvienė ir priduria, kad renkantis šią prekę savo augintiniui, derėtų nepamiršti ir savęs, kad krepšio dydis ir svoris būtų patogus ir jums.

Transportavimo priemonės rūšys

Kaip aiškina pašnekovė, kiekvienas augintinio šeimininkas pirmiausia turi nuspręsti, kokio tipo transportavimo priemonės jam reikės. Tai gali būti narvas, boksas arba pernešimo krepšys-kuprinė: „Augintinio krepšys, boksas ar narvas yra trys skirtingos transporto priemonės, skirtos gabenti augintinį, tačiau jos turi savo unikalius bruožus ir pritaikomumą skirtingoms situacijoms.“

Šuo automobilyje

Pašnekovė dalijasi pagrindiniais šių transportavimo priemonių skirtumais.

Krepšys

E. Radžiuvienė pastebi, kad „krepšys dažniausiai yra minkštas arba pusiau standus, pagamintas iš medžiagos ar plastiko, turintis specialias ventiliacijos angas, kad būtų užtikrintas pakankamas oro cirkuliavimas augintinio viduje“.

„Jį galima nešioti ant peties arba ant rankos, todėl jis tinka trumpiems pasivaikščiojimams arba kelionėmis automobiliu, taip pat su kai kuriomis oro bendrovėmis, jei atitinka nustatytus matmenų reikalavimus, kaip rankinis bagažas lėktuvu“, – aiškina ji.

Šuo nešyklėje oro uoste

Boksas

Boksas, teigia ji, „yra tvirtesnė ir uždaresnė transportavimo priemonė, dažniausiai pagaminta iš plastiko ar metalo“.

„Jis suteikia daugiau saugumo ir stabilumo, todėl tinka ilgesnėms kelionėms automobiliu ar kitomis transporto priemonėmis. Augintinis jame jaučiasi saugesnis, nes yra labiau izoliuotas nuo išorinių dirgiklių“, – sako pašnekovė.

Šuo bokse automobilyje

Narvas

Narvas, K. Radžiuvienės teigimu, „yra pagamintas iš metalo ar tvirto plastiko ir suteikia geriausią ventiliaciją bei erdvę augintiniui“.

„Jis tinka ilgoms kelionėms automobiliu ar kitais transporto būdais, kai svarbiausia yra augintinio saugumas ir patogumas“, – atkreipia dėmesį specialistė.

Šunys narve automobilyje

Į ką atsižvelgti, renkantis kelionių krepšį?

Pašnekovė pabrėžia, kad kaskart renkantis tinkamą transportavimo krepšį, augintinių šeimininkai turėtų atsižvelgti į savo auginintio poreikius. Pasak jos, čia svarbiausia pagalvoti apie augintinio dydį, amžių, sveikatos būklę ir elgesį, renkantis tinkamą kelionių krepšį. Be to, akivaizdu, kad keliaujant skirtingais būdais – automobiliu, lėktuvu ar dviračiu – reikia išsirinkti ir tam tinkamiausią kelionių krepšio ar nešyklės rūšį.

Štai į ką reikėtų atsižvelgti renkantis tinkamą gabenimo priemonę pagal kiekvienos transporto priemonės ypatumus:

Kelionė automobiliu

Tinkamas pasirinkimas, pasak specialistės, – „tvirtas ir stabilus krepšys arba nešyklė, kuris telpa automobilio bagažinėje ar gali būti pritvirtinamas prie automobilio sėdynės užtikrinant augintinio saugumą judant kelyje“.

„Taip pat gali būti naudojamas specialus saugos diržas arba pavadėlis, jei augintinis keliauja atskirai nuo krepšio. Svarbiausi kriterijai: saugumas, stabilumas, pakankama ventiliacija ir erdvė augintinio judėjimui ir poilsiui“, – aiškina ji.

Šuo automobilyje

Skrydis lėktuvu

Skrendant lėktuvu, tinkamas pasirinkimas, aiškina K. Radžiuvienė, „yra patikimas ir atitinkantis aviacijos kompanijos taisykles nešiojamas krepšys, kuriame jūsų augintinis gali keliauti kaip rankinis bagažas arba specialiai priskirtame gyvūnų transportavimo skyriuje“.

„Svarbiausi kriterijai: atitikimas aviacijos kompanijos taisyklėms, tinkama ventiliacija, erdvė ir saugumas, kad būtų užtikrinta augintinio gerovė skrydžio metu“, – teigia pašnekovė.

Kelionė dviračiu

Kelionėms dviračiu, pasak pašnekovės, reikalingas“ patvarus, tvirtas ir gerai pritvirtinamas krepšys, kuris gali būti dedamas ant dviračio, arba specialus nešiojamas krepšys-kuprinė“.

„Svarbiausi kriterijai: tvirtumas, stabilumas ir pritvirtinimo saugumas prie dviračio arba jūsų kūno, taip pat pakankama ventiliacija ir erdvė augintinio patogumui ir saugumui“, – sako ji.

Tad tik išsirinkus augintiniui ir kelionės tipui tinkamiausią nešyklę, pavyks keliauti patogiai ne tik jums, bet ir jūsų augintiniui.

„Kiekvienas iš šių transporto būdų turi savo unikalius saugumo, ventiliacijos ir erdvės poreikius, todėl svarbu atidžiai pasirinkti tinkamą kelionių krepšį ar nešyklę, atsižvelgiant į kelionės sąlygas ir jūsų augintinio poreikius. Jei nesate įsitikinęs, kuri gabenimo priemonė geriausiai tiktų jūsų konkrečiai kelionei, patartina pasikonsultuoti su specialistu, pavyzdžiui, veterinarijos gydytoju, kelionių agentūros atstovu ar mūsų parduotuvės konsultantais“, – priduria E. Radžiuvienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją