Lietuvių namus pasiekiantis vanduo yra švarus ir saugus, todėl jį galima drąsiai gerti. O svarbiausia, kad taip galima nemažai sutaupyti.

Tokios nuomonės laikosi asmeninių finansų ekspertė Odeta Bložienė. Jos teigimu, nėra priežasčių, kodėl nevertėtų gerti vandens iš čiaupo.

„Manau, kad geriant vandenį iš čiaupo tikrai galima sutaupyti. Jei palyginsime litro vandens iš butelio ir litro vandens iš čiaupo kainą, skirtumas yra labai didelis – milžiniškas skirtumas. Galima paskaičiuoti, kiek per vienus metus išleidžiama vandeniui buteliuose. Susidarys tikrai įspūdinga suma. Jei gertume vandenį iš čiaupo, per metus sutaupytume nemažai pinigų. Ir galiausiai juos galima išleisti smagiam šeimos laisvalaikiui. Tada tikrai atsirastų papildomos motyvacijos“, - kalbėjo ekonomistė.

Kaip teigė pašnekovė, kai kurie žmonės klaidingai įsitikinę, kad vandens iš čiaupo gerti negalima ir todėl perka jį prekybos centruose. Tačiau, anot pašnekovės, tokį požiūrį pats metas keisti.

„Sakyčiau, kad yra toks keistas įprotis. Aš manau, kad yra blogas įprotis negerti vandens iš čiaupo. Jis susiformavo prieš daugelį metų, kai žmonės manė, kad toks vanduo nėra saugus. Tačiau Lietuvoje vanduo iš čiaupo yra saugus ir tinkamas gerti. Reikia keisti požiūrį į vandens gėrimą iš čiaupo“, - tikino ekonomistė.

Siekiant palyginti, kiek ir kokio gėrimo galima nusipirkti už vieną eurą, sudarėme specialią lentelę. Ją išanalizavus matyti, kad už vieną eurą daugiausiai išeina vandens iš čiaupo.
Kas išeina už vieną eurą?