Pirmas Dainų šventės renginys vyksta Kaune, nes būtent šiame mieste, 1924 m. pirmą kartą buvo surengta Dainų diena.

Šventės metu skamba gražiausi visų laikų kūriniai, kuriuos atlieka suaugusiųjų, studentų, moterų, vyrų, merginų, berniukų, jaunuolių bei moksleivių chorai. Programoje dalyvauja Kauno miesto ir Kauno rajono studentų ir senjorų liaudiškų šokių grupės, pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“, jungtinis liaudies instrumentų orkestras, solistai Linas Adomaitis, Rasa Serra, Marius Polikaitis, Gabrielė Bielskytė ir multiinstrumentalistas Saulius Petreikis ir daugelis kitų.

Vienija tūkstančius

Istorinėje vietoje Kauno Dainų slėnyje į vieną milžinišką chorą šventė sukvietė per 1500 dainininkų ir šokėjų.

„Programoje kuriama stipri emocija, kai dainos galia pakelia, užvaldo ir suvienija tūkstančius. Kartu kviečiame dainuoti ir visus susirinkusius, pajusti vienybę ir pasididžiavimą savo tauta“, – sakė šventės koordinatorius Albinas Vilčinskas.

Šventės metu galima išgirsti daugiau nei 30 kūrinių – lietuvių klasikos ir visiškai naujų. Išskirtinai Kauno Dainų dieną puošia lietuvių liaudies šokiai – aikštės kompozicijos, kurios jau repetuojamos

Lietuviškų dainų skambesio sužavėti pirmą kartą į Kauno Dainų šventę atvyko ir Amerikos lietuvių palyda– Kanados Toronto vaikų choras „Gintarėlis“, Čikagos „Dainava“, Los Andželo „Los Angelai“, o taip ir chorai iš Vilniaus, Šiaulių, Pasvalio, Marijampolės ir Elektrėnų.