Norisi mažyliui surengti įspūdingą šventę, tačiau tai kainuoja nemažai laiko ir pastangų: reikia ne tik surengti išradingai papuoštą vaišių stalą, sugalvoti linksmų žaidimų svečiams, bet ir papuošti namus. Ne paslaptis, kad kiek įspūdingesnė šventė taip pat gali tapti tikra našta šeimos biudžetui.

Pastaraisiais metais itin išpopuliarėjo gimtadienius rengti vaikų žaidimo kambariuose. Jie tapo tikras išsigelbėjimas dirbantiems ir laiko neturintiems tėvams. Tačiau už porą valandų teks sumokėti nuo 50 iki 100 eurų. Jei mažuosius linksmins pasakų personažai, piniginė palengvės dar pora šimtų eurų, o kur dar vaišės?

Mokyklinio amžiaus vaikams žaidimų kambariuose nebėra ką veikti, todėl jiems siūloma surengti šventę boulingo klube ar vandens atrakcionų parke. Taip pat gana populiaru berniukams gimtadienį švęsti žaidžiant dažasvydį, o mergaitėms užsakant kūrybinių dirbtuvių užsiėmimus. Tačiau tokios pramogos sukaktuvininkų tėvams kainuos porą ar net kelis šimtus eurų.

Kita vertus, pasitelkus išmonę ir gudrius patarimus, galima vaiko gimtadienį surengti ne tik greitai, bet ir neišleidžiant pusės mėnesio atlyginimo.

Teminis gimtadienis

Paklauskite vaiko, kokio gimtadienio jis norėtų ir kartu sugalvokite šventei temą. Tai gali būti mėgstama jūsų mažylio knyga, animacinis filmas ar kiek bendresnė tema, pavyzdžiui, miško žvėreliai, džiunglės ar rudenėlis. Kviečiant draugus į gimtadienį kvietime paminėkite, kad lauksite atvykstant pasipuošus pagal gimtadienio temą. Skirtingai ir žaismingai pasipuošę mažieji svečiai sukurs pasakišką gimtadienio nuotaiką. Svarbiausia, išsirinkite kuo platesnę temą, kad svečių tėvams reiktų kuo mažiau sukti galvą, iš kur gauti specifinį kostiumą.

Popieriniai papuošimai

Visai nebūtina viso kambario išpuošti ažūrinėmis girliandomis, popierinėmis gėlėmis ar burbulais. Pakaks iš popieriaus padaryti „žvaigždžių sienelę“. Ant didelio popieriaus lapo priklijuokite gimtadienio temos herojų ir mažojo sukaktuvininko nuotraukų ir, žinomą, didelį ir ryškų skaičių, kiek jam sukanka metų . Popieriaus lakštą pakabinkite prie erdviausios sienos ir fotografuokite svečius su sukaktuvininku. Taip nušausite du zuikius: vaikams bus kuo užsiimti ir vėliau visi turės linksmų prisiminimų apie smagų gimtadienį.

Balionai – ir papuošimui, ir žaidimui

Pripūskite daug balionų, tegul visos kambario grindys būna jais nuklotos. Taip nereikės kitų papuošimų ir vaikams bus ką veikti. Į kiekvieną balioną įdėkite po nedidelį siurprizą: kramtomos gumos gabalėlį, blizgų šokoladinį saldainį ar mažą žaisliuką ir lapelį su paprasta užduotimi, pavyzdžiui, sudainuoti mėgstamą dainelę, suvaidinti pasirinktą pasakos personažą, kurį kiti vaikai turėtų atspėti. Leiskite vaikams išsirinkti balionus, susprogdinti, atlikti užduotį ir pasiimti prizą.

Pasiruoškite kelis bendrus žaidimus

Sugalvokite kelis žaidimus, kurie netruktų per ilgai ir būtų smagūs visai grupei vaikų. Pavyzdžiui, bendras piešinys. Tam reikia didelio popieriaus lapo, priklijuoto prie sienos ar piešimo lentos. Paprašykite vaikų bendrai nupiešti sukaktuvininko portretą ar tiesiog piešinį, užrašyti sveikinimus. Arba pasiruoškite užduočių lobio ieškojimui. Vaikams nuo ketverių metų ši idėja tikrai patiks. Žinoma, laukas tam tinkamesnis, bet iš bėdos tinka ir butas. Mindami mįsles ar spėdami užuominas, vaikai ieško paslėpto lobio – krepšelio su saldumynais, pieštukais, kreidelėmis ar muilo burbulais.

Idėja: gėlių paveikslas. Tai įrėmintas kartonas, kuriame išpjautos skylutės ir įkištos gyvos gėlės (jos pamerktos į kolbeles kitąpus rėmo)

Greitos vaišės

Vaikų gimtadieniui visai nebūtinas įmantrus vaišių stalas, karštas patiekalas ar sotūs užkandžiai. Svarbiausia – spalvingas tortas ir skanumynai.

Vasarą itin tiks ledai ir ledų kokteiliai. Šaltesniu oru prikepkite vaflių, keksiukų ir spurgų. Kad būtų dar paprasčiau, panaudokite specialius miltinius mišinius. Pakaks įpilti vandens, aliejaus ir tešla kepiniams jau paruošta. Tikras išsigelbėjimas skubantiems tėvams.

Idėja: šokoladas šaukšteliuose

Visus metus tiks vaikų paprastai mėgstami vaisiai – vynuogės ir melionas. Pastarąjį tereikia patogiai supjaustyti, kad būtų patogu paimti į ranką ir valgyti. Nupirkite spalvotų saldainių, dražė, guminukų ir zefyrų. Juos suberkite į permatomus indus – tai gali būti nedideli stiklainiai plačiu kaklu ar maži dubenėliai. Tokios vaišės ne tik papuoš stalą, bet ir bus teigiamai įvertintos mažųjų svečių.

Idėja: arbūzo gabaliukai ant pagaliuko