Nuotolinėje pamokoje ne tik sužinosite, kodėl nereikėtų šių mikroorganizmų vien bijoti, bet ir kokius kartais gerus darbus jie atlieka. Taip pat mokytoja pasidalins idėja, kaip viruso modelį galite lengvai pasigaminti namuose iš turimų daiktų.

Nors tiek virusą, tiek bakteriją galima vadinti mikroorganizmais, vis dėlto – tai skirtingi organizmai. Virusai ir bakterijos iš tiesų priklauso skirtingomis organizmų rūšims. Bakterijos – ląsteliniai, neturintys branduolio, organizmai, o virusai – neląsteliniai.

Bakterijos nuo virusų skiriasi ir dydžiu. Mokytoja nuotolinėje pamokoje atskleidžia, kokie žmonijos atradimai leidžia vis dėlto pamatyti, kaip atrodo šie mikroorganizmai.

Nors plika akimi nei virusų, nei bakterijų nepamatysime, vis dėlto jų yra visur ir tikrai niekur neišvengsime. Visuma, kurioje aptinkama tam tikroje vietovėje arba organizme, yra vadinama mikroflora.

Mokytoja taip pat pasakoja, kad virusai gali daugintis tik gyvose ląstelėse. Vienas iš labai gerai žinomų viruso pavyzdžių – gripo virusas. Deja, reikia pripažinti, kad dažnai virusai yra žmonių ligų sukėlėjai.

„Bet ne visi virusai yra blogiečiai. Be tam tikro tipo virusų mes negalėtume išgyventi, nes kai kurie naudojami biotechnologijoje vakcinoms kurti“, – aiškina biologijos mokytoja.

Tą patį galima pasakyti ir apie bakterijas. Jos gali būti mums tiek naudingos, tiek žalingos. Bakterijos vykdo fotosintezę, dalyvauja dirvos susidarymo procese ir net naudojamos maisto pramonėje, pavyzdžiui, gaminant jogurtą ar kefyrą.