Gana spalvingą istoriją turintis miestas bėgant amžiams keitė šeimininkus, kartu keitėsi ir užimama teritorija. Būta laikų, kai Prienų valdos driekėsi nuo Birštono iki pat Marijampolės, o kadaise net 70 procentų miesto gyventojų sudarė žydų tautybės atstovai. Kraštą garsino įžymūs lietuviai: Vincas Mykolaitis-Putinas, Justinas Marcinkevičius. Užsienyje Prienai buvo žinomi dėl klestėjusių manufaktūrų ir bravoro. Apie visa tai pasakoja Prienų krašto muziejaus direktorė Lolita Batutienė.

Užsukus į Prienų savivaldybę ir pasiteiravus dėl galimo susitikimo su meru, patenki į apgultį. Dėl sensacingosios šeimynos kilęs ažiotažas atima daug brangaus laiko iš Prienų administracijos vadovų, kurie pastarosiomis dienomis sulaukė neeilinio dėmesio. Skirti kelias minutes ir apie krašto aktualijas bei ateities perspektyvas sutiko papasakoti administracijos direktorius Egidijus Visockas.

Prienuose gyvena ir dirba beveik 10 tūkst. gyventojų. Nemažai jų verčiasi mažmenine prekyba ir individualia veikla. Vytauto gatvę puošia gausi įvairovė jiems priklausančių parduotuvių iškabų. Vienos iš tokių parduotuvių savininkė, gėlėmis prekiaujanti Jolanta Žilvienė:

Kaip ir visus kitus Lietuvos miestus, Prienus drasko nenumaldomos emigracijos girnos. Nors išvykstančiųjų kol kas nemažėja, jaunimas randa būdų realizuoti save įvairiose srityse ir gimtajame krašte. 26-ių metų bibliotekoje dirbančio direktoriaus pavaduotojo ūkio reikalams Artiomo Marchockio žodžiais, tam čia yra sukurtos visos sąlygos ir jis jomis naudojasi.

Nuotraukų galerija:

Prienų statistika