Šiais metais iniciatyvos organizatoriai užsibrėžė ambicingą tikslą – Lietuvos himną sugiedoti kviečia 4 milijonus lietuvių nepriklausomai nuo to, kuriame pasaulio taške jie būtų.

Prie šios gražios visuomeninės akcijos kviečia prisijungti ir arkivyskupas Gintaras Grušas, kuris pats užaugo Kalifornijoje.

Svarbiausia informacija:
  • Vieta: Lietuvos himną galite giedoti bet kur, kur esate
  • Data: liepos 6 d. 
  • Laikas: 21 val. Lietuvos laiku

„Kiekvieną šeštadienį mūsų lituanistinėje mokykloje keldavome Lietuvos vėliavą ir giedodavome Lietuvos himną. Šita ceremonija, su kuria aš augau, parodė, kaip laisvės dovana išplečia lietuvių sąmoningumą. Kaip tik Sąjūdžio metais, kai Lietuva žengė jau paskutinius žingsnius link nepriklausomybės atkūrimo, žmonių, kurie atpažino savo lietuvišką kilmę, skaičius Kalifornijoje išaugo daugiau nei 10 kartų. Mes turėjome mažą bendruomenę, bet staiga tais metais daugybė žmonių atrado savo lietuvišką kilmę, ją pripažino, atnaujino savo ryšius su nepriklausoma Lietuva ir dabar juos palaiko.

Švenčiant atkurtos Lietuvos 100-metį, laisvės simboliai – trispalvė ir himnas – parodo mūsų vienybę tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje“, – sakė G. Grušas.

Organizatoriai tikisi, kad šiais metais „Tautišką giesmę“ giedos tiek lietuvių, jog tai „taps beprecedenčiu pasauliniu įvykiu ir rimta paraiška į vieningiausios tautos titulą“.

Himno giedojimą iš 100-mečio Dainų šventės galėsite stebėti gyvai per DELFI TV. Pagrindinio Lietuvos naujienų portalo žurnalistai tiesiogiai įspūdžiais dalinsis ir iš visos Lietuvos.

Skleisti žinią apie himno giedojimą socialiniuose tinkluose yra kviečiami visi lietuviai pridedant grotažymes #tautiskagiesme, #musu4milijonai. Tų, kurie užfiksuos ir himno giedojimo akimirkas, prašoma pridėti ir papildomą grotažymę #WelcomeToLithuania.