Šiandien net ir skeptikai džiaugiasi klydę: charizmatiškoji Monika Europai priminė, kad lietuvių kalba yra viena seniausių, melodingiausių ir jausmingiausių. Regis, Europa turi puikų skonį.

Mato dešimtuke

Klydo ir lažybų bendrovės, dar savaitės pradžioje Monikai prognozavusios vos 35 proc. šansą patekti į finalą. Nors finaliniame lažybų lentelių dešimtuke Lietuvos kol kas nematyti, Monikos šansai į jį patekti kasdien kyla. Daugeliui internautų Monika Liu jau yra nugalėtoja, nepaisant to, kokią vietą finale ji užims, o prognozuojant šeštadienio rezultatus, išgaruoja ne tik lietuvių skeptiškumas, bet ir kuklumas – tautiečiai Moniką mato dešimtuke.

Štai Laurynas socialiniuose tinkluose po atlikėjos sėkmės pusfinalyje rašo: „Na, ir ką dabar pasakys kritikai? Finale stovės šalia Ukrainos, Italijos ir Didžiosios Britanijos.“

„Jeigu balsuos gerą skonį turinti auditorija, tai mažų mažiausiai bus tarp pirmų penkių. Labai tikiuosi, kad taip ir bus, juk ir „Eurovizijos“ šūkis šiemet yra „The Sound of Beauty“. Mano ausims, Monikos daina tikrai viena gražiausių. Atsibodo tos spiegiančios beskonybės ir scenos šlavimas su mini sijonais“, – rašo atlikėjos bendravardė Monika.

Jai pritaria ir Rita: „Taip norėtųsi pagaliau, pagaliau, pagaliau parsivežti laimėjimą. Visada sakiau, kad pateks į finalą, tai tikiuosi, kad mano pranašystė išsipildys ir finale. Linkiu Monikai didžiausios sėkmės!“

Liaupsių Monikai negaili ne tik tautiečiai. Lietuvių atlikėja Turine mylima ir užsienio žurnalistų, ir klausytojų iš visos Europos, o jos subtilią eleganciją liaupsina net tokie leidiniai, kaip „Vanity Fair“.

Dainai „Sentimentai“ sukūrė išskirtinį tortą

Nors daina lietuvių kalba „Eurovizijos“ finale per 30 metų skambės pirmą kartą, prekybos tinklo „Iki“ konditeriai jau turi tradiciją: kaip vieną iš palaikymo formų, antrus metus iš eilės iškepė specialiai lietuvių euroviziniam kūriniui skirtą tortą.

Anot kepyklos vadovės Jolitos Bertašienės, anksčiau sieti tik su asmeninėmis šventėmis, šiandien tortai puikiai tinka ir pilietiškumui išreikšti, o kadangi šiemet „Sentimentai“ skambės lietuvių kalba, tai ir torto skonis – artimas kiekvienam lietuviui.