Žmonės balsu bendrauja tūkstančius metų, tačiau tik prieš ketverius metus pristatyta nauja galimybė balsu susikalbėti ir su kompiuteriu. „Amazon Alexa“ – pirmoji platforma, kuri bendraudama su žmogumi, kompleksinių algoritmų dėka palengvina kiekvieno vartotojo kasdienybę. Sohan Maheshwar kasdien rūpinasi šios platformos vystymu ir tobulėjimu, tam kad ji atpažintų naujus dialektus, išsireiškimus ar intonacijas. Prognozuojama, kad netolimoje ateityje būsime pripratę naudotis balsu valdomomis sistemomis ne tik namuose, bet ir prekybos centruose, bankuose ar net darbovietėse.

Sohan dirba su dirbtiniu intelektu nuo 2009 metų, dabar jis ne tik vysto „Amazon Alexa“ platformą, bet ir yra vienas City.ai bendruomenės ambasadorių, kuris kasmet organizuoja susitikimus su įvairiais specialistais, pristato dirbtinio intelekto industrijos tendencijas, įžvalgas bei praktinį panaudojimą. Jo manymu, žmonės dažnai galvoja, kad dirbtinis intelektas yra tik apie robotus, tačiau tai žymiai platesnis, nuolat kintantis mokslas ir norint tapti profesionalu būtina nenustoti domėtis, bendrauti, mokytis ir dalintis žiniomis su bendruomene, kurioje ir atsiveria didžiausios galimybės.

„Technologijos neapsiriboja tik IT specialistais, produktams vystyti reikalingas platus žinių spektras. Todėl bus įdomu išgirsti dirbtinio intelekto profesionalą, kuris pasidalins žiniomis apie kalbų ir kompiuterio sistemos sinergiją bei kas laukia mūsų ateityje. Na ir, žinoma, kitas svarbus dalykas, kad tai yra pirmas kartas, kai Lietuvos auditorijai kalbės šis kūrėjas, tad manome, kad bus daug žiūrovų, norinčių jį išgirsti“, – sako LOGIN konferencijos vadovė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė.

Išgirskite šį dirbtinio intelekto kūrimo profesionalą ir susipažinkite su šio dešimtmečio technologijomis, kurios keičia mūsų ateitį LOGIN 2021 konferencijoje, kuri šiemet vyks virtualioje erdvėje, tačiau vyks net 5 dienas ir sukurs daugiau kaip 55 valandas įdomaus ir įtraukiančio turinio. Organizatoriai skaičiuoja, kad bus daugiau kaip 150 pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio šalių.

LOGIN festivalyje visos temos yra įkvėptos technologijų proveržio, inovacijų vystymo ir nuolatinio progreso įvairiose gyvenimo srityse. LOGIN pranešėjai kalbės labiausiai visuomenėje šiuo metu eskaluojamomis temomis, tokiomis kaip vakcinų kūrimas, digitalizacijos paveikta psichinė sveikata, tvarumas, rinkodaros ir prekių ženklų kūrimo inovacijos, šiuolaikinis menas ir kultūra, dirbtinio intelekto sukuriamos galimybės, mokslo inovacijos, vis augantis kibernetinis pavojus ir kitos aktualios temos apie tai, kaip pasaulis gyvens rytoj.

Visą pildomą LOGIN pranešėjų sąrašą, galite sekti www.login.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)