Pernai sausį čia dirbo 1 darbuotojas. Šiemet birželį – jau beveik 600. Vidutinis uždarbis – kone 5000 eurų prieš mokesčius ir taip kiekvieną mėnesį. Biure čia vaikšto žmonės, kurie primena ne technologijų ekspertus, o veikiau menininkus. Taip atrodo „Wargaming Vilnius“.

„Wargaming“ kompanijai Lietuvos sostinė vos per metus tapo vienu iš trijų didžiausių turimų centrų, nors ši kompanija veikia septyniolikoje pasaulio valstybių ir turi 4-5 tūkst. darbuotojų. Iš Baltarusijos šiemet „emigravusi“ kompanija pasaulyje pagarsėjo žaidimais „World of Tanks“, „World of Warships“ ir kt.

Mantas Katinas pernai kovą paliko agentūros „Investuok Lietuvoje“ vadovo postą ir perėmė „Wargaming Vilnius“ vairą. Dėl prasidėjusio karo Ukrainoje čia jam teko neeiliniai iššūkiai, kurių nebuvo galima įsivaizduoti pernai.

Jis patikina, kad jau dabar žaidimų industrija lenkia kiną, muziką ir kitas panašias kūrybines industrijas kartu sudėjus. Šiuo metu kūrėjams būtent žaidimai atveria didžiausias galimybes. Lietuvoje žaidimai jau aplenkė lazerių pramonę, kuria didžiuojamės. Žaidimų kūrimas neturi namų, kaip kinas – Holivudą. 

„Ignalinoje 10 žmonių gali sukurti žaidimą, kuris uždirbs šimtą milijoną eurų“, – įsitikinęs M. Katinas.