Verslo idėja – iš gyvenimiškos patirties


Visi trys vyrai medicinos ir technologijų srityje nėra naujokai. Prieš pradėdami „Vow Health“ veiklą, V. Škarnulis ir V. Dockus pardavė savo įkurtą plaukų transplantacijos ir slinkimo gydymo kliniką „Hair Clinic“, o D. Kavaliauskas įkūrė įmonę, padedančią startuoliams techniškai tobulėti.

Vytenis Škarnulis, Darius Kavaliauskas, Vytautas Dockus

Startuolio „Vow Health“ bendraturtis Vytenis Škarnulis pasakoja, kad naujo verslo idėja kilo iš gyvenimiškos patirties.

„Mano kolegai Dariui prieš kelerius metus atliktas DNR testas parodė padidintą riziką susidurti su konkrečia sveikatos problema. Tačiau dėl informacijos trūkumo, ką tokiu atveju daryti ir kur kreiptis, jis nesiėmė jokių veiksmų, kad tos problemos išvengtų. Galiausiai ši problema jį pasivijo ir baigėsi nemalonia operacija.

Nuo to laiko jo galvoje vis sukosi mintis, kad rinkoje labai trūksta sprendimo, kuris padėtų paprastai, reguliariai tikrintis sveikatą ir gauti patarimų, kaip išvengti potencialių sveikatos problemų. Darius pasidalijo šia mintimi su manimi ir mano tuometiniu kolega Vytautu, ir mums ši idėja ir karto labai patiko.

Darius Kavaliauskas

Nieko nelaukę ėmėmės darbų – išsigryninome produkto koncepciją, suderinome bendradarbiavimą su laboratorijų tinklu, gavome sveikatos priežiūros įstaigos licenciją ir paleidome platformą į eterį“, – teigia V. Škarnulis.

Vienu tyrimu ištiriama viso organizmo būklė


Anot jo, startuolio tikslas – suteikti galimybę žmonėms paprasčiau tikrintis sveikatą ir turėti visą reikalingą informaciją po ranka.

„Visas procesas vyksta taip: vartotojas išsirenka norimą tyrimų paketą ir pasirenka, kaip dažnai nori atlikti kraujo tyrimus. Tada reikia nuvykti į mūsų partnerių kliniką priduoti veninio kraujo. Tyrimo rezultatus vartotojas pamato mūsų platformoje, kurie pateikiami kartu su gydytojo įvertinimu ir patarimais, kaip reikėtų elgtis dėl esamos ar potencialios sveikatos problemos.

Problema yra ta, kad tiek viešoji, tiek privačioji sveikatos sistemos yra komplikuotos, nepatogios ir pateikiamos itin sudėtingai, suprantamai tik gydytojams. Mes stengiamės tiek procesą, tiek visus paaiškinimus pateikti kiek įmanoma suprantamiau visiems žmonėms“, – aiškina startuolio įkūrėjas.

Profilaktika – vis dar nepopuliari


Jis teigia, kad kuriant produką teko susidurti su standartiniais iššūkiais. Vienas pagrindinių – sunkiai nuspėjami vartotojų poreikiai ir norai.

„Daug dirbame su platformos pokyčiais, eksperimentuojame, nebijome kalbėtis su savo vartotojais ir gauti iš jų patarimų bei pageidavimų, kuriuos vėliau stengiamės įgyvendinti ir taip tobulinti sistemą.

Tačiau nuo pat pradžių ir iki šiol yra sunku įkalbinti žmogų rūpintis savo sveikata. Žmonės yra linkę pasirinkti tai, kas jiems suteikia pozityvius pojūčius iš karto. Ir nors reguliariai tikrinama sveikata gali ne tik sutaupyti pinigų, bet ir gyvenimo metų – ne visi renkasi tai daryti.

Vis dėlto savo sveikata besirūpinančių žmonių daugėja, ir vis daugiau atsiranda tokių, kurie ja rūpinasi iš anksto, o ne tada, kai jau labai skauda“, – dėsto pašnekovas.

Vytenis Škarnulis

Nors platforma šiuo metu veikia tik Lietuvoje, V. Škarnulis teigia, kad bėgant laikui planuoja žengti ir į kitas Europos rinkas.

„Šiuo metu vis dar telkiamės į klientų pritraukimą Lietuvoje. Puiku tai, kad medikai mūsų produktą vertina labai pozityviai. Mūsų komandoje dirbantys gydytojai yra patenkinti procesu ir galimybe patogiai, neskubant peržvelgti pacientų tyrimų rezultatus, juos virtualiai pakomentuoti ir stebėti esamą būklę.

Taip pat mūsų platforma naudojasi ir išoriniai gydytojai, kuria „atsiunčia“ savo pačių pacientus, pas mus atlieka tyrimus, peržiūri rezultatus ir pateikia savo išvadas per mūsų platformą“, – aiškina startuolio bendraturtis.

Pritraukė 315.000 Eur investiciją


Praėjusiais metais į „Vow Health“ investavo Pijaus Makarevičiaus, „Furniture1“ įkūrėjo, vadovaujamas fondas „WeChange.group“, Deividas Trainavičius, startuolio „PVcase“ įkūrėjas, bei verslininkas Jogundas Armaitis.

„Šios lėšos panaudotos plėtrai Lietuvoje ir pirmiesiems žingsniams Vokietijoje. Prevencinės sveikatos sritis yra tikrai perspektyvi, vis daugiau žmonių nori sprendimų jau dabar, o dar daugiau norės ateityje. Tad šia idėja yra patikėję ir keli investuotojai. Taip pat veiklai vykdyti ir plėsti naudojame ir pačios platformos sugeneruotas pajamas“, – teigia V. Škarnulis.

Anot pašnekovo, pagrindinis įmonės prioritetas šiuo metu yra pagerinti jau sukurtą produktą.

Vytautas Dockus

„Stengiamės atrasti dar daugiau galimybių ištirti žmogaus sveikatą, o tada suteikti pačias geriausias įžvalgas ir patarimus, kaip išvengti potencialių sveikatos problemų. Norime plėstis ir kitose rinkose – labiausiai Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje.

Visi labai tikime šio produkto idėja ir esame užtikrinti, kad bėgant laikui galėsime padėti vis daugiau žmonių. Nuo veiklos pradžios ne vienam klientui padėjome užkirsti kelią komplikuotoms sveikatos problemoms. Tokie rezultatai mus džiugina ir leidžia pajausti, kad dirbame reikšmingą darbą“, – džiaugiasi V. Škarnulis.