„Danske Bank“ technologijų ir paslaugų centras Lietuvoje pradeda darbuotojų atranką į apmokamą vienerių metų trukmės karjeros (re)starto programą „FuturePros“.

„Dauguma žmonių žino arba numano kuria kryptimi nori eiti, tik nedrįsta“

Studijavusi veterinariją ir daugiau nei ketverius metus dirbusi laboratorijoje, Kristina perėjo į duomenų analitiką ir, baigusi programavimo kursus, praėjusiais metais tapo IT programų inžiniere karjeros (re)starto programos metu.

„Karjerą keičiau kelis kartus. Kiekviename darbe įgaudavau naujų žinių, gebėjimų ir taip atrasdavau save iš naujo, kol galiausiai supratau, kad programavimas apjungia visus mano įgūdžius, visa, ką labiausiai mėgstu daryti. Tai labai mane motyvuoja. Manau, kad dauguma žmonių žino arba numano kuria kryptimi nori eiti, tik nedrįsta“, – sako Kristina Smagurauskaitė.

Kristina Smagurauskaitė

Profesiją pakeitusi ir naują karjerą pradėjusi Kristina sako, jog tam, žinoma, reikia pasirengimo ir palaikymo.

„Mokydamasi programavimo norėjau įgauti tvirtą pagrindą, todėl pasirinkau ir baigiau 9 mėnesius trukusius programavimo kursus. Jų metu turėjau galimybę konsultuotis su dėstytojais, kurie dirba programuotojais ir iš patirties gali pasidalinti geriausiomis praktikomis. Lygiai taip pat dabartiniame darbe kolegos supranta, jog dar mokausi, todėl labai palaiko, pataria ir padeda. Be to, visa darbo aplinka pritaikyta tobulėjimui, daug erdvės ir galimybių augti profesinėje srityje.“

Subalansuota ir karjerą keičiantiems, ir studijuojantiems

Antrame Vilniaus universiteto kurse Vesta Cicėnaitė įsitikinusi, jog programa, suteikianti galimybę ir dirbti, ir mokytis tuo pačiu metu, yra geriausias būdas įsilieti į darbo rinką karjerą tik pradedantiems.

„Norėjau kuo greičiau įgyti praktinės patirties ir pradėti dirbti, todėl jau pirmame kurse atlikau studijų praktiką, o antrame – perėjusi atranką pradėjau dirbti ir mokytis pagal tam skirtą programą. Tai, manau, yra efektyviausias modelis, siekiant gauti kuo daugiau praktinių ir teorinių žinių profesinėje srityje. Šis sprendimas pasiteisino – darbe galiu pritaikyti universitete įgyjamas žinias ir atvirkščiai: tai, ką sužinau ir išmokstu darbe, galiu pritaikyti savo studijose“, – sako Vesta.

Vesta Cicėnaitė

Įvairius klausimus spręsti padedanti ir patirtimi besidalinanti komanda ne tik palaiko, bet ir vienu metu mokantis bei dirbant – gelbsti nuo perdegimo.

„Esu maksimalistė. Noriu visur siekti geriausių rezultatų, būti efektyvi tiek darbe, tiek studijose. Kartais tai kelia nemenkų iššūkių – stengiantis visur viską padaryti geriausiai, tenka labai efektyviai planuoti savo laiką. Dirbdama ir mokydamasi galėjau ne tik patobulinti savo programavimo įgūdžius ir susipažinti su viena iš programavimo kalbų, bet ir pamatyti, koks svarbus komandos bei kolegų vaidmuo kasdieniame darbe. Visi supranta, kad esu studentė ir yra pasiruošę padėti, o pakviesdami kavos – gelbsti nuo perdegimo“, – dalinasi Vesta.

Nereikalinga darbinė patirtis – svarbiausia motyvacija ir noras tobulėti

Vesta ir Kristina, kaip dar 67 kolegos prieš 6 mėnesius pradėjo dirbti „Danske Bank“ Lietuvoje pagal programą „FuturePros“. Programa skirta tiek studijuojantiems, kaip Vesta, ar mokslus neseniai baigusiems, tiek persikvalifikuojantiems kandidatams, tokiems kaip Kristina.

Kandidatuojantiems į šią apmokamą vienerių metų programą nereikalinga darbinė patirtis – svarbu turėti susijusių žinių, įgytų mokantis aukštojoje mokykloje, programavimo kursuose, taip pat motyvacija ir noras tobulėti. Nuo programos pradžios iš viso joje jau dalyvavo bei technologijų ir verslo krypties pozicijose įdarbinta beveik 250 darbuotojų. Kiekvienais metais sulaukiant didelio kandidatų skaičiaus, nuo šių metų atranka į programą bus vykdoma keletą kartų per metus.

Programuotoja

Sausį pradedamas jau šeštasis „FuturePros“ programos sezonas. Programos metu bus ieškoma kandidatų užimti beveik 60 darbo vietų programavimo („software engineering“), duomenų analitikos („data & analytics“) bei produkto komunikacijos („product communication“) srityse. Iki sausio 14 d. paraiškas pateikę ir atrinkti kandidatai bus pakviesti į kitą etapą – grupines atrankas. Visos dienos renginyje „Danske Bank“ miestelyje jie kartu su būsimais kolegomis atliks įvairias užduotis, susipažins su komandomis, o atrinkti į finalinį etapą, dalyvaus interviu.

Visą atrankos procesą praėję kandidatai darbą pradės jau kovo mėnesį. Jiems bus mokamas 1750 eurų atlyginimas (prieš mokesčius) bei užtikrintos tokios pačios darbo sąlygos kaip ir visiems „Danske Bank“ Lietuvoje darbuotojams, įskaitant papildomas naudas, tokias kaip sveikatos ir nelaimingų atsitikimų draudimai, išmoka įsirengti darbo vietą namuose, apmokamos savanorystės, tobulinimosi dienos. Naujai prisijungę kolegos taip pat bus kviečiami dalyvauti specialiai „FuturePros“ dalyviams organizuojamuose renginiuose bei mokymuose.

Daugiau informacijos apie programą ir vykdomą darbuotojų atranką skelbiama bei kandidatų paraiškos priimamos adresu danskebank.lt/fp.