Norėjo būti arčiau matematikos

Beveik prieš metus „Topo centre“ programuotoju įsidarbinęs Titas Laurinaitis pasakojo, kad pradžioje, prieš rinkdamasis studijas, nė negalvojo, kad dirbs programuotoju. Vienintelis vaikino tikslas buvo pabėgti nuo lietuvių kalbos, todėl baigęs mokslus mokykloje Kauno technologijos universitete pasirinko Informatikos inžinerijos studijas.

Pašnekovas pasakojo, kad jo profesinis kelias prasidėjo gana sudėtingai, mat sėsti į programuotojo kėdę bandė dar būdamas 3 kurso studentu, tačiau kaip tik tuomet prasidėjo pandemija, kuri pakoregavo planus.

„Mano karjeros pradžia buvo komplikuota. Pirmiausia, prieš porą metų, atlikęs praktiką, šioje įmonėje įsidarbino mano bičiulis, kuris netrukus į praktiką „Topo centre“ pakvietė ir mane. Su tokiu draugo pasiūlymu sutikau, dėl praktikos susiderinau su skyriaus vadovu, o tuomet prasidėjo pandemija, dėl kurios papildomos veiklos teko atsisakyti. Vis dėlto, po metų baigęs studijas ir pradėjęs ieškoti darbo netikėtai vėl atsidūriau prie „Topo centro“ durų, kur susitikau su tuo pačiu skyriaus vadovu, kuris netrukus man pasiūlė prisijungti prie jų komandos, o aš kaip mat sutikau“, – pasakojo T. Laurinaitis.

Pašnekovas teigė, kad jau nuo pat pradžių vos pradėjus dirbti „Topo centre“ buvo labai įdomu, o labiausiai motyvavo žinojimas, kad sukurtos programos ir sistemos palengvina kitų žmonių darbą. Vienas tokių darbų buvo žaliojo paso skenavimo sistema, kuri palengvino kitų kolegų darbą pandemijos metu.

T. Laurinaitis teigė, kad nepaisant to, jog pandemija į gyvenimą įnešė daug niūrių spalvų, galimybė darbus atlikti namuose taip pat tapo savotiška motyvacija darbui. Tiesa, programuotojas neslėpė, kad kai kuriais atvejais streso išvengti nepavyksta, tačiau jis pabrėžė, kad programuotojo darbas iš esmės yra nepastovus, todėl tenka prisitaikyti, o net ir po sunkesnio darbų maratono visada džiugina rezultatai.