Vien per ketvirtadienį „Meta“ akcijos atpigo papildomais 24,5 procentais, ir tokios pigios nebuvo nuo pat 2016-ųjų metų. Tokia rinkos reakcija buvo į ketvirtadienį paskelbtus įmonės trečio ketvirčio veiklos rezultatus.

Pajamos buvo truputį prastesnės nei prognozuota. Pajamos per ketvirtį sudarė 27,7 milijardo dolerių, 4 procentais mažiau nei prieš metus. Tai mažėjimas antrą ketvirtį iš eilės. O pelnas buvo 52 procentais mažesnis, jis sudarė 4,4 milijardo dolerių.

„Meta“ akcijos šiuo metu kainuoja 97,9 JAV dolerio, 71 procentu mažiau nei metų pradžioje, kuomet akcija kainavo 338,5 JAV. dolerio.

Kompanija įspėjo, kad ir kitas ketvirtis bus panašus – rezultatai gali būti silpnesni, nei tikisi rinka. Šiuo metu prognozuojama, kad „Meta“ gali gauti 30-32,5 milijardo dolerių pajamų per ketvirtą ketvirtį.

Nepaisant to, „Meta“ vadovas Markas Zuckerbergas toliau kartoja savo ketinimus leisti milijardus dolerių kuriant „metavisatą“. Už ją atsakingas padalinys „Reality Labs“, jis kuria virtualios realybės ir papildytos realybės įrangą. Vien šis padalinys, vien šiemet prarado 9,4 milijardus dolerių.

Rinkai tai nebepatinka – „Morgan Stanley“ sumažino akcijų tikslinę kainą nuo 205 dolerių iki 105 dolerių, rašo CNBC. Nerimaujama, kad įmonė vis sparčiau degins pinigus, siekdama plėsti technologijų galimybes, tuo metu išliks sunkumai pajamų pusėje.
"Meta"

„Meta“ patiria spaudimą iš konkurentų, tokių kaip „TikTok“, o „Apple“ privatumo atnaujinimai taipogi kuria iššūkių renkant vartotojų duomenis.

Paties M. Zuckerbergo turtas „dega“ – jo valdomo turto vertė po akcijų išpardavimo sumažėjo 11 milijardų dolerių, dabar jo turtas vertinamas apie 36 milijardo dolerių. Pasaulio turtingiausių asmenų sąraše M. Zuckerbergas krito per dešimtis pozicijų, ir dabar tėra 29-oje vietoje, rodo „Forbes“ skaičiavimai.

Nors vadovas prašo investuotojų kantrybės, rinka abejoja, ar jo rizikingi statymai ant metavisatos atsipirks, laikai reklamos versle ir taip nebėra patys šviesiausi.

M. Zuckerbergas teigė esąs įsitikinęs, kad atsipirks tokie pakeitimai, kaip trumpi vaizdo įrašai, panašūs į tiktokus, taip pat verslo susirašinėjimo galimybė, o taip pat ir metavisata.

„Manau, kad kiekvieną iš šių dalykų išspręsime per skirtingą laikotarpį, – sakė M. Zuckerbergas. – Aš vertinu kantrybę ir manau, kad tie, kurie yra kantrūs ir investuoja su mumis, bus apdovanoti.“