„Google“ pranešė ketvirtadienio naktį, kad sustabdė bet kokią reklamą Rusijoje, kadangi šalies interneto reguliatorius pareikalavo nustoti rodyti esą melagingą informaciją apie Rusijos invaziją į Ukrainą rodančius skelbimus. Kompanija nusprendė sustabdyti visą reklamą.

Pati „Google" pripažįsta, kad toks žingsnis yra retas, jis apima reklamos verslą Rusijoje, įtraukiant paieškas, „Youtube“ ir kitą rinkodarą. Prieš kelias „Google“ jau buvo sustabdžiusi galimybę reklamuotis Rusijos valstybiniams informacijos kanalams, tokiems kaip „Russia Today“.

Bendrovė paaiškina, kad nenori sudaryti galimybės naudotis karu siekiant gauti finansinės naudos.
„Atsižvelgiant į ypatingas aplinkybes, stabdome „Google“ reklamas Rusijoje. Situacija sparčiai keičiasi, toliau dalinsinės naujienomis“, – dėsto „Google“.

Tarptautinė technologijų kompanija „Google“ sustabdė galimybę pirkti reklamą Rusijos subjektams, toks priimtas po to, kai Rusijos interneto reguliavimo institucijos pareikalavo sustabdyti rodomas reklamas, skelbia „New York Times“.

„Google“ pranešė ketvirtadienio naktį, kad sustabdė bet kokį reklamą, kadangi šalies interneto reguliatorius pareikalavo nustoti rodyti esą melagingą informaciją apie Rusijos invaziją į Ukrainą rodančius skelbimus. Kompanija nusprendė sustabdyti visą reklamą.

Pati „Google“ pripažįsta, kad toks žingsnis yra retas, jis apima reklamos verslą, įtraukiant paieškas, „Youtube“ ir kitą rinkodarą. Prieš „Google“ jau buvo galima reklamuoti Rusijos valstybinių informacijos kanalų, tokių kaip „Russia Today“.

Bendrovė paaiškina, kad nenori sudaryti galimybės naudotis karu siekiant gauti finansinės naudos.
„Atsižvelgiant į ypatingą esantį, „Google“ reklamas stabdome. Situacija sparčiai keičiasi, toliau dalinsimės naujienos“, – dėsto „Google“.

Anksčiau ketvirtadienį „The Wall Street Journal“ pranešė, kad Rusijos ryšių priežiūros tarnyba „Roskomnadzor“ pareikalavo, kad „Google“ nustotų rodyti internetinius vaizdo įrašų skelbimus su melaginga politine informacija apie Ukrainą. Ji apkaltino „YouTube“, „Google“ padalinį vykdant reklamines kampanijas, siekdama dezinformuoti rusus apie dabartinius įvykius.

„Google“ visos krizės metu laikėsi atsargaus požiūrio į Rusijos vyriausybę, kadangi šalyje dirba daugiau nei 100 darbuotojų. Anksčiau buvo pasitaikę atvejų, kai Rusija bando patraukti darbuotojus baudžiamojon atsakomybėn dėl to, kad, esą, nesilaiko šalies įstatymų.

Rusijos reikalavimai „Google“ yra naujausias pavyzdys, kaip didžiausių pasaulyje technologijų kompanijų interneto platformos tampa kovos laukais dėl dalijimosi informacija karo metu.

Be reklamos sustabdymo Rusijoje, „Google“ Europos „Youtube“ platformoje uždraudė „RT“, „Sputnik“ ir kitas Rusijos valstybės remiamas žiniasklaidos priemones.

Taip pat buvo nurodyta, kad nebus leidžiama Rusijos valstybinės žiniasklaidos turinio rodyti „Google News“.

Ukrainos vyriausybės prašymu „Google“ sakė, kad Ukrainoje apribos prieigą prie „RT“ ir kitų Rusijos „Youtube“ kanalų.