Šiemet akcijų rinkos JAV yra atpigusios daugiau nei 20 procentų, o technologijų įmonių akcijas atspindintis „Nasdaq“ indeksas susitraukė kone trečdaliu. Ką turėtų daryti investuotojai tokioje aplinkoje, kaip elgiasi pensijų fondų valdytojai, LOGIN.LT laidoje kalbamės su V. Rūku.

Natūraliai „nuleido garą“

V. Rūkui esama situacija neatrodo dramatiškai.

„Situacija atrodo natūraliai, net jeigu kritimo dydžiai yra pakankamai reikšmingi. Tiesiog mes po koronaviruso pandemijos turėjome labai sėkmingą kapitalo rinkoms laikotarpį, kai po COVID-19 ištikimo 2020 metų pavasarį, rinkos ne tik atsistatė, tačiau ir viršijo, pasiekė visų laikų aukštumas. Tai natūralu kad rinkos nuleidžia garą. Galbūt geriau, kad jos nuleidžia garą dabar, negu tęstųsi dar dvejus trejus metus, ir tuomet garo nuleidimas būtų dar didesnis nei tai, ką matome šiandieną“, – patikina V. Rūkas.

Atrodytų, centriniai bankai dar tik dabar pradeda kovą su infliacija, pradeda kelti palūkanas – tai neabejotinai neigiamai paveiks ekonomikos plėtrą ateityje. Tačiau akcijų rinkoje šie veiksmai jau įskaičiuoti į kainas – to buvo tikimasi.