Segway suaugusiems – modeliai F30E ir D38E

Juodasis Segway modelis F30E sveria 16,7 kg. Turi 10200 mAh talpos akumuliatorių, kurį pilnai įkrovus galima įveikti iki 30 km atstumą. Raudonasis gražuolis – galingiausias D serijos modelis D38E – įspūdingesnis. Jo baterija tokios pat 10200 mAh talpos ir įkrauti ją truks tiek pat – apie 6,5 valandos, tačiau jis kiek lengvesnis – sveria 16,3 kg, ir vienu įkrovimu nuvažiuos kiek toliau – iki 38 km.

D38E amortizatorių neturi, tačiau 10 colių ratų padangos yra pripučiamos ir turi vidinę kamerą, tad važiuoja ne taip jau ir kietai. Taip pat komplekte yra pompos žarnelė, tad pripūsti padangas galima ir patiems, jei tik to prireiktų. F30E ratuose viskas taip pat – tik pripučiama padanga turi vidinį gelinį sluoksnį, kad būtų paprasčiau prižiūrėti. Ir svarbiausia – abu modeliai turi IPX5 lygio atsparumą vandeniui.

Stabdžiai – kas įdomaus vyksta čia? Abiejų modelių priekinį ratą stabdo elektroninis stabdis, kuris tuo pat metu įkrauna bateriją, o galiniai stabdžiai skiriasi. D38E turi būgninį galinį stabdį, F30E – diskinį. Įprasta manyti, kad diskiniai stabdžiai veikia geriau – kaip yra iš tikrųjų, sužinosite pažiūrėję šių elektrinių paspirtukų apžvalgą:

Daugeliu parametrų šie paspirtukai praktiškai nesiskiria. Tokios pat LED lemputės priekyje ir gale, tokie patys valdymo ekranai, taip pat parenkami važiavimo režimai – taupusis Eco, Drive, sportinis. Jie – taip pat lengvai sulenkiami viena ranka. Bet yra vienas „bet“. D38E variklio galia siekia 350 vatų, o F30E – tik 300. Atrodytų, koks skirtumas, jei maksimalus greitis toks pat? Geresnis užvažiavimas į kalną – štai, kam reikalinga galia!

Elektrinis paspirtukas vaikams

Ninebot Zing A6 skirtas 6–10 metų vaikams, sveria tik 4,6 kg, tačiau jis tikrai ne kažkoks trapus žaisliukas! Turi 50 vatų variklį, gali pasiekti 12 km/h greitį, vežti iki 40 kg svorio vaiką, o pilnai įkrovus 2500 mAh bateriją įveiks 5 km.

Aktyvuoti paspirtuko jokioje programėlėje nereikia, tereikia nuskenuoti QR kodą, kurį rasite ant paspirtuko.

Pirmąjį puskilometrį paspirtukas važiuos lėčiau, kad vaikas apsiprastų, o jau po to galima jungti vieną iš trijų pavarų. Pirmoji leis važiuoti iki 8, antroji – iki 10, trečioji – iki 12 km/h. Pavara pasirenkama 2 kartus koja spustelėjus stabdį.

Paspirtuko padangų nepradursi. Priekinė – 5 colių – pagaminta iš minkšto plastiko su įmontuotomis švieselėmis, galinė – 4 colių – iš gumos. Paspirtukas turi IPX4 atsparumą vandeniui, yra nesulankstomas, tačiau prisukti ir atsukti vairą tikrai paprasta, baterija pilnai įkraunama per 3 val.

Išsirinkti elektrinį paspirtuką paprasta – ypač tada, kai visus juos geriausiomis kainomis rasite artimiausiame TELE2 salone arba tele2.lt