Pasak A. Lukošiaus, „Tele2 Inovacijų biuro" eksperto, surasti nebrangią ir naudingą dovaną gali tapti nelengva užduotimi – rinkoje siūloma daugybė technologinių prietaisų ir jų priedų. Specialisto teigimu, ieškodami išmanios dovanos, turėtumėme atkreipti dėmesį ne tik į daikto naudingumą, bet ir suderinamumą su jau turimais įrenginiais.

Žaidimų entuziastams – valdymo pultelis. Virtualių žaidimų mėgėjų norų sąraše tikrai galite rasti šį įrenginį. Naujos kartos valdymo pulteliai pasižymi moderniu ir ypatingai funkcionaliu dizainu, tai suteikia galimybę mėgautis spalvingomis žaidimų patirtimis be ribų. Pulteliuose yra integruotos baterijos, tad nereikės sukti galvos dėl papildomų laidų. Naujieji pulteliai užtikrina geresnį valdymą ir didesnį tikslumą žaidžiant, o vibracija ir mygtukų pasipriešinimo lygis dinamiškai kinta, atsižvelgiant į tai, ką jūs darote. Šios technologijos leidžia dar labiau įsijausti į veiksmą bei praplečia žaidimo patirtis naujais pojūčiais.


Nuolat skubantiems – išorinė baterija ir belaidžiai krovikliai. Ši dovana patiks daug keliaujantiems ir tiems, kurių įrenginiai nuolat išsikrauna. Itin patogi išorinės baterijos forma leidžia ją nešiotis kuprinėje ar net kišenėje. Kai kurios išorinės baterijos turi net kelias jungtis, tad turėsite galimybę vienu metu įkrauti ne tik telefoną, bet ir nešiojamą kompiuterį. Naujausi išorinės baterijos modeliai turi ir LED ekraną, kuris rodo, kiek energijos liko ir kiek laiko prireiks visiškai įkrauti bateriją. Belaidžiai įkrovikliai taip pat vienu metu gali maitinti net kelis įrenginius. Įkroviklį lengvai suderinsite su bet kokiu prietaisu, palaikančiu „Qi" įkrovimo standartą. Šią dovaną gavęs žmogus nebeturės sukti galvos dėl begalės laidų.

Melomanams – belaidės ausinės ir kolonėlės. Muzikos klausome vis daugiau, tad ir geros bei patogios ausinės tampa itin vertinama dovana. Belaidės ausinės išsiskiria ne tik naudojimo patogumu, bet ir gražiu dizainu bei įspūdingais techniniais parametrais. Įrenginiuose integruotas mikrofonas bei balso asistento technologijos, kurios leidžia naudotis jomis lyg laisvų rankų įranga. Kai kuriuose modeliuose veikia funkcijos, leidžiančios pasirinktinai izoliuoti aplinkos garsus, girdėti aplinką, savo pašnekovą net nenusiimant ausinių. Muzikos mylėtojams tinkama dovana gali būti ir belaidės kolonėlės – įrenginys pagyvins bet kokį vakarėlį ar pravers būnant gamtoje su draugais. Belaidės kolonėlės išsiskiria ir savo techniniais parametrais – ilgu akumuliatoriaus veikimu ir itin švariu bei detaliu garso atkūrimu.

Aktyviai gyvenantiems – išmaniosios apyrankės. Sporto entuziastams ar tik pradėjusiems siekti sveikesnės gyvensenos tikslų, puikiai tiks šis išmanusis pagalbininkas. Apyrankė jungiama prie telefono ir leidžia stebėti esminius sveikatos rodiklius, kaip aktyvumo lygis, miego režimas, širdies ritmas ir dar daugelį kitų. Ši dovana pasitarnaus ne tik kaip sveikatos stebėjimo įrankis, bet ir kaip patogesnis būdas naudotis telefonu. Įrenginyje ant riešo galima peržiūrėti gaunamus skambučius ir pranešimus, gauti orų naujienas, valdyti muziką ir fotografuoti naudojant mobiliojo kamerą.

Nuolat kažką pamirštantiems – daiktų ieškikliai. Tiek „Apple", tiek ir „Android" telefonams skirti įrenginiai savininkui praneša tikslią daiktų buvimo vietą tiesiai į išmanųjį. Monetos dydžio daiktų ieškiklį galima pritvirtinti prie bet ko: raktų, piniginės ar kuprinės ir taip identifikuoti savo daiktų vietą. Netoliese esančius daiktus galima atsekti ir pagal ieškiklio skleidžiamą garsą.

Ieškantiems gražiausių kadrų – dronas. Ši dovana suteiks daug džiaugsmo, norintiems išbandyti dronus filmavimui, fotografavimui ar tiesiog nori smagiai praleisti laiką. Naujos kartos dronai leidžia užfiksuoti aukštos kokybės vaizdus, turi integruotus stabilizatorius bei įvairius jutiklius, kurie padeda išvengti susidūrimo su kliūtimis ir tiksliai palaikyti reikiamą aukštį. Šių įrenginių valdymas labai paprastas – tai galima daryti išmaniąja aplikacija arba nuotolinio valdymo pulteliu.