Patarimas, kad iPhone įkrautumėte greičiau #1: įjunkite Low Power režimą


iPhone krovimosi procesą gerokai pagreitinsite išjungę visas neesmines funkcijas. Paprasčiausias būdas tai padaryti – aktyvuoti Low Power režimą. Jam veikiant, telefonas atlieka minimaliai užduočių. Tarkime, jis netgi sustabdo absoliučios daugumos programėlių pranešimus. Low Power režimą aktyvuosite vienu iš dviejų būdų. Pirmasis – nustatymuose spausti Battery ir pažymėti Low Power Mode. Antrasis – dar greitesnis – atsidaryti Control Centre langą ir spustelėti Low Power Mode ikoną.

Patarimas, kad iPhone įkrautumėte greičiau #2: išjunkite telefoną


Taip, taip, tai galima pavadinti savotiška šventvagyste. Tačiau, jeigu tik galite sau leisti, kol iPhone krausis, laikykite jį išjungtą. Prisiminkite auksinę taisyklę: kuo mažiau užduočių atlieka telefonas, tuo greičiau pilnėja jo baterija. Ir jeigu jis nedaro absoliučiai nieko, procesas gerokai paspartėja. Patikėkite, pasaulis tikrai nesugrius. O jeigu turite ir išmanųjį laikrodį su eSIM funkcija, diskomforto pajusite dar mažiau – daugelį funkcijų jis atlieka savarankiškai.

Patarimas, kad iPhone įkrautumėte greičiau #3: nenaudokite telefono, kol šis kraunasi


Jeigu iPhone išjungti nenorite ar negalite sau leisti, pasistenkite telefonu nesinaudoti. Arba bent jau nejunkite programėlių, naudojančių daugiausiai energijos. Juodajame sąraše turėtų atsidurti žaidimai, gyvos video transliacijos, nuotraukų bei video redagavimo įrankiai, muzikos stream'inimo platformos. Geriau suprasti, kokios programėlės naudoja daugiausiai resursų, padės nustatymų skiltis Battery. Čia rasite sąrašą programėlių, kurios pastaruoju metu naudojo daugiausia energijos.

Patarimas, kad iPhone įkrautumėte greičiau #4: nenaudokite pasenusio kroviklio


Kroviklis – fizinis daiktas, kurio neįmanoma apsaugoti nuo išorinių faktorių. Dažniausiai pasitaikančios problemos – pažeisti laidai ir jungtys. Jeigu jūsų apynaujis iPhone lėtai kraunasi, tikėtina, kad jums tiesiog reikia pasikeisti įkroviklį. Ilgaamžiškiausi yra pinti laidai. Jeigu jūsų iPhone jau turi MagSafe sistemą, neprašausite su belaidžiu krovikliu. Kai kurie iš jų tarnauja ir kaip papildoma išorinė baterija.

Patarimas, kad iPhone įkrautumėte greičiau #5: naudokite laidinį kroviklį

Nors belaidžiai krovikliai ir gana sparčiai tobulėja bei populiarėja, tai – vis dar besivystanti technologija. Jeigu norite maksimaliai greito rezultato, naudokite laidinį kroviklį. Pageidautina, ne bet kokį. Stipriausią elektros srovę į iPhone perduoda USB-C to Lightning jungtys. Tarkime, sujungus jį su MacBook krovimo blokeliu, išgausite iki 100 W.

Patarimas, kad iPhone įkrautumėte greičiau #6: nekraukite telefono kompiuteriu

Kalbant apie kompiuterius... Gana dažnai telefoną prijungiame prie jo. Toks metodas visiškai tinkamas, jeigu niekur neskubame. Tarkime, dirbant krovimo laidas vis tiek yra po ranka, tad kodėl gi neleidus energijai iš lėto kapsėti į iPhone bateriją? Visgi, kai laiko nėra, šis metodas yra siaubingai neefektyvus. USB lizdas energiją atiduoda labai lėtai. USB-C veikia kiek greičiau, bet taip pat daug lėčiau nei naudojant įprastą krovimo blokelį.

Patarimas, kad iPhone įkrautumėte greičiau #7: įsitikinkite, kad krovimo jungtis švari

Jeigu norite, kad iPhone krautųsi greitai, labai svarbu, kad jo jungtis veiktų tinkamai. Kokios priežastys dažniausiai lemia neefektyvų jos darbą? Ne, tai ne gedimai ar brokas. Paprastai kalta būna nešvara. Į jungtį visada gali patekti dulkių, medžiagos dalelyčių (ar laikote telefoną kišenėje?). Reikia visai nedaug, kad kroviklio veikla būtų sutrikdyta. Krovimo jungtį reikėtų reguliariai valyti. Geriausia tai daryti arba su ausų krapštuku (tik būkite švelnūs), arba dar geriau – oro srove (tam puikiai tiks didelė plastikinė pipetė).

Patarimas, kad iPhone įkrautumėte greičiau #8: sumažinkite ekrano apšvietimą

iPhone ekranas – tikrų tikriausias inžinerinis stebuklas, tobulai atkuriantis spalvas. Tačiau būtent ekranas (o tiksliau, jo apšvietimas) reikalauja bene daugiausiai energijos. Low Power režimas automatiškai sumažina apšvietimo lygį, bet jeigu negalite to įjungti, bent sumažinkite jį rankiniu būdu. Tai padarysite nustatymuose pasirinkę Display & Brightness. Beje, tai ir labai parankus optimizacijos metodas. Kuo mažiau apšviesite ekraną, tuo rečiau reikės krauti telefoną.

Patarimas, kad iPhone įkrautumėte greičiau #9: išjunkite Optimized Battery Charging

Optimized Battery Charging yra labai naudinga ir išmani iOS funkcija. Ji leidžia telefoną krauti protingiau – tarkime, įjungus jį nakčiai, baterija greituoju būdu įsikraus iki 80 proc., tada sustos, o likusiais 20 proc. pasipildys prieš pat nuskambant jūsų žadintuvui. Tokiu būdu vengiama energijos švaistymo. Visgi, kai krauti iPhone reikia maksimaliai greitai, šis metodas netinka – funkciją reikėtų laikinai išjungti. Tai padarysite nustatymuose pasirinkę Battery>Battery Health ir nuėmę varnelę nuo Optimized Battery Charging.

Patarimas, kad iPhone įkrautumėte greičiau #10: nuimkite apsauginį dėklą


Besikraudamas iPhone generuoja daugiau šilumos, o apsauginiai dėklai šį procesą dar labiau sustiprina. Bėda ta, kad įkaitusi baterija kraunasi lėčiau. Laikinai išimdami telefoną iš dėklo išvengsite šios problemos. Tuo pačiu prisiminkite ir tai, kad šilta baterija ne taip gerai saugo energiją. Prieš kraudami telefoną, leiskite jam atvėsti. Be to, tai ir dar viena priežastis, kodėl nereikėtų naudotis besikraunančiu iPhone.